ФРАНЦУСКА УВОДИ РЕВИЗИЈУ ЗАКОНА О ИМИГРАЦИЈИ: Влада жели ублажити недостатак радне снаге

Танјуг

21. 12. 2022. у 15:47

ФРАНЦУСКА влада намерава да уведе измене прописа за издавање боравишних дозвола странцима, како би се надокнадио недостатак стручних професионалаца, а одређеним тражиоцима азила омогућило да брзо дођу до радне дозволе.

ФРАНЦУСКА УВОДИ РЕВИЗИЈУ ЗАКОНА О ИМИГРАЦИЈИ: Влада жели ублажити недостатак радне снаге

Фото Танјуг/АП

Министар унутрашњих послова Француске Жералд Дарманин и министар рада Оливије Дисо, потврдили су у интервјуу за париски дневник Фигаро да ће нацрт закона бити послат у парламент почетком 2023. године, како би се уравнотежиле потребе тржишта рада и забринутост грађана Француске око очувања националног идентитета, интеграције странаца и безбедности, преноси Ројтерс.

Дисо је указао да предлог закона одражава "прагматизам и реализам" француске владе и подсетио да најављене реформе долазе истовремено када и друге европске земље ублажавају своје имиграционе прописе како би решавале притисак на тржиште радне снаге.

И немачки канцелар Олаф Шолц је раније овог месеца изјавио да би највећа европска економија требало да привуче више страних радника и да олакша радно ангажовање женама и старијим особама како би се у годинама које предстоје избегли недостатак радне снаге и криза пензионог система.

Шпанија је ове године изменила имиграционе прописе и дозволила издавање радних дозвола професионалцима у угроженим секторима привреде.

Међутим, у Великој Британији, где је Брегзит додатно погоршао ситуацију са недостатком стручне радне снаге, премијер Риши Сунак ипак се супротставио захтевима компанија да се либерализују имиграциони прописи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

МНОГИ СЕ ИЗНЕНАДЕ КАДА ЧУЈУ: Знате ли коју средњу школу је завршио Радош Бајић?