Успостављена сарадња између НИС-а и Математичког факултета у Београду

Промо

07. 12. 2022. у 14:55

Kомпанија НИС наставила је да проширује круг партнера међу образовним институцијама успостављањем сарадње са Математичким факултетом Универзитета у Београду. Сарадња, која ће се одвијати у оквиру НИС-овог програма „Енергија знања“, подразумева повезивање научног рада факултета са пословним активностима компаније.

Успостављена сарадња између НИС-а и Математичког факултета у Београду

Фото: Промо

Меморандумом о сарадњи предвиђена су размена знања и искустава, научна истраживања и научно-консултативне услуге, обуке и тренинзи, учешће у заједничким пројектима, организација узајамних гостујућих предавања, као и стручне праксе и студијске посете.

Проф. др Зоран Ракић, декан Математичког факултета, навео је овом приликом значај сарадње са привредом.

Фото: Промо

„Наши дипломци лако налазе посао у разним секторима, највише у IT сектору и свака сарадња са привредом је пожељна и потребна. Сарадња са НИС-ом нам много значи, надам се да ћемо ускоро имати наше студенте који ће радити у НИС-у. Потребно је да се студенти упознају са специфичностима сваке компаније, а наши су веома способни да брзо науче све што је неопходно“, навео је Ракић.

Снежана Лакићевић, саветница заменика генералног директора НИС-а, рекла је да компанија већ десет година сарађује са факултетима и универзитетима широм Србије.

„Кроз сарадњу са њима видимо наше будуће колеге којима желимо да представимо нашу компанију, у којој је могуће градити каријеру и имати озбиљну перспективу уколико неко након факултета жели да ради у привреди“, навела је Лакићевић и додала да се поноси чињеницом да НИС годинама подржава и Друштво математичара Србије, Друштво физичара Србије и Српско хемијско друштво и олимпијаде знања кроз које су прошле генерације најбољих младих математичара, физичара и хемичара.

Фото: Промо

Након свечаног потписивања меморандума, одржан је „HR Дан“ компаније, као први корак у сарадњи НИС-а и факултета. Том приликом студентима је представљена делатност НИС-а, програми за младе и могућности које компанија пружа.

НИС-ов програм „Енергија знања“, у оквиру којег компанија сарађује са образовним и научним институцијама у земљи и иностранству и стипендира студенте, ове године обележава деценију постојања. Партнери компаније у реализацији овог програма су четири универзитета у Србији и региону, седам универзитета у Руској Федерацији, више од тридесет факултета, четири стручна научна друштва и десет различитих научних институција. Због свог доприноса унапређењу образовања, НИС је прва компанија којој је Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије доделило „Светосавску награду“, највише признање у овој области.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ЗАТО СЕ ПОВУКАО ИЗ ПОЗОРИШТА: Јовановић се већ пет година бори са болешћу и боловима, а покојном женином оцу ће испунити жељу

ЗАТО СЕ ПОВУКАО ИЗ ПОЗОРИШТА: Јовановић се већ пет година бори са болешћу и боловима, а покојном женином оцу ће испунити жељу

КАДА се глумац Драган Гаги Јовановић 2018. године повукао из позоришта због јаких болова у леђима услед дискус херније, није ни слутио да ће пауза трајати близу пет година.

06. 02. 2023. у 13:11

Коментари (0)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну