ПОРЕЗИ СТИГЛИ НА НАПЛАТУ: Објављен децембарски календар плаћања обавеза према држави за предузећа

Е. Р.

05. 12. 2022. у 07:30

ПРЕМА децембарском календару пореских обавеза фирми, који је објавила Пореска управа, данас је последњи рок за доставу обавештења о закљученим уговорима по основу естрадних програма у новембру.

ПОРЕЗИ СТИГЛИ НА НАПЛАТУ: Објављен децембарски календар плаћања обавеза према држави за предузећа

Фото М. Анђела

Данас је и последњи рок за достављање извештаја о измиреним обавезама везаним за запошљавања особа са инвалидитетом за новембар као и уплати средстава. Највише је пореских обавеза које је неопходно измирити до 15. децембра, јер до тада треба платити аконтацију пореза на приходе од самосталне делатности за претходни месец, а предузетници су обавезни да поднесу обавештење да ће у 2023. исплаћивати зараде.

До средине месеца неопходно је платити и аконтацију доприноса на приходе од самосталне делатности за претходни месец, као и доприносе за свештенике и верске службенике, за домаће држављане запослене у иностранству и за иностране пензионере за претходни месец, поднети пореску пријаву и платити доприноса за обавезно социјално осигурање за осниваче, односно чланове привредног друштва за претходни месец.

Фото М. Анђела

Истог датума истиче и рок за подношење пореске пријаве и плаћање ПДВ за претходни месец. Такође и за плаћање аконтације пореза на добит правних лица за претходни месец, обрачунате акцизе од 16. до краја претходног месеца, подношење пореске пријаве за обрачун акцизе за претходни месец, као и пријаве о обрачуну акцизе на струју за крајњу потрошњу за претходни месец.

Претпоследњег дана у години, 30. децембра, истиче рок за плаћање акцизе за период од 01. до 15. дана у месецу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НАГРАДА ТРИ МИЛИОНА ЕВРА: Видите који бројеви су извучени у 76. колу игре Лото