НА ПОКЛОН ПОЛОВИНА ПАРА: Помоћ за 120 пољопривредника Златиборског округа уз подршку Светске банке

Н. Ј.

02. 12. 2022. у 06:45

ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА са подручја Златиборског округа министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић уручила је 120 уговора у оквиру пројекта 50-40-10, који Министарство реализује уз подршку Светске банке.

НА ПОКЛОН ПОЛОВИНА ПАРА: Помоћ за 120 пољопривредника Златиборског округа уз подршку Светске банке

Фото М. Поповић

Ова новчана подршка намењена је пре свега произвођачима у сточарству, производњи меса, млека и у пчеларству.

У Златиборском округу потписана је готово трећина расположивих уговора.

- По овом пројекту ми смо одобрили укупно 525 уговора. Битно је знати да су 50 одсто бесповратна средства, 40 одсто је кредитна линија договорена са 11 банака са којима пољопривредници могу да остваре кредите, а учешће произвођача је само 10 одсто. Њихово интересовање показало је да у будућности на оваквим пројектима треба више да радимо - рекла је министарка Танасковић.

Јавни позив на основу поменутог пројекта други је по реду, а овај пут односио се на инвестиције примарне сточарске производње и то у областима производње млека, меса, пчеларства и аквакултуре. Укупна вредност инвестиција у индивидуалном пословном плану износи у динарској противвредности од 20.000 до 50.000 евра, а минимални износ бесповратних средстава од 10.000 до 25.000 евра.

- Готово да нема пољопривредног произвођача са подручја града Ужица, који није користио неку од субвенција, било да је реч о механизацији, набавци сточних грла, система за наводњавање, садница или пластеника. Сви имамо заједнички циљ, а то је унапређење пољопривредне производње и побољшање услова за њен даљи развој - рекла је градоначелница Ужица Јелена Раковић Радивојевић, након потписивања уговора.

Министарка је нагласила да се интензивно ради и на исплати свих дуговања пољопривредницима. Почела је исплата одобрена ребалансом националног буџета у износу од 16,5 милијарди динара па произвођачи могу очекивати до краја године исплату по свим раније поднетим захтевима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ НА СВЕЧАНОСТИ ПОВОДОМ ДАНА КОБРИ: Образ нема цену, Србија није на продају, отаџбину волимо више од свега (ФОТО/ВИДЕО)

ВУЧИЋ НА СВЕЧАНОСТИ ПОВОДОМ ДАНА "КОБРИ": Образ нема цену, Србија није на продају, отаџбину волимо више од свега (ФОТО/ВИДЕО)

ПРЕДСЕДНИК Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић присуствује војној свечаности поводом Дана Одреда војне полиције специјалне намене „Кобре“.

14. 04. 2024. у 10:35 >> 10:36

ЗАШТО СУ БРУТАЛНО УБИЈЕНИ? Игора одгајали пси на улици - заборавио матерњи, кад су им га одузели ДОШЛИ ИСПРЕД СИРОТИШТА и данима чекали

ЗАШТО СУ БРУТАЛНО УБИЈЕНИ? Игора одгајали пси на улици - заборавио матерњи, кад су им га "одузели" ДОШЛИ ИСПРЕД СИРОТИШТА и данима чекали

ТУЖНА прича дечака који је прошао пакао на земљи због својих родитеља и деде алкохоличара. Морао је да проси и живи на хладној улици, а данас је жив захваљујући Џеси, Гоги, Маши и Севи.

16. 04. 2024. у 14:14

Коментари (0)

ЕЈ, ЉУДИ, АЛИ БУГАРСКА... Овом причом је Никола Јокић шокирао Амере