НА ПОКЛОН ПОЛОВИНА ПАРА: Помоћ за 120 пољопривредника Златиборског округа уз подршку Светске банке

Н. Ј.

02. 12. 2022. у 06:45

ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА са подручја Златиборског округа министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић уручила је 120 уговора у оквиру пројекта 50-40-10, који Министарство реализује уз подршку Светске банке.

НА ПОКЛОН ПОЛОВИНА ПАРА: Помоћ за 120 пољопривредника Златиборског округа уз подршку Светске банке

Фото М. Поповић

Ова новчана подршка намењена је пре свега произвођачима у сточарству, производњи меса, млека и у пчеларству.

У Златиборском округу потписана је готово трећина расположивих уговора.

- По овом пројекту ми смо одобрили укупно 525 уговора. Битно је знати да су 50 одсто бесповратна средства, 40 одсто је кредитна линија договорена са 11 банака са којима пољопривредници могу да остваре кредите, а учешће произвођача је само 10 одсто. Њихово интересовање показало је да у будућности на оваквим пројектима треба више да радимо - рекла је министарка Танасковић.

Јавни позив на основу поменутог пројекта други је по реду, а овај пут односио се на инвестиције примарне сточарске производње и то у областима производње млека, меса, пчеларства и аквакултуре. Укупна вредност инвестиција у индивидуалном пословном плану износи у динарској противвредности од 20.000 до 50.000 евра, а минимални износ бесповратних средстава од 10.000 до 25.000 евра.

- Готово да нема пољопривредног произвођача са подручја града Ужица, који није користио неку од субвенција, било да је реч о механизацији, набавци сточних грла, система за наводњавање, садница или пластеника. Сви имамо заједнички циљ, а то је унапређење пољопривредне производње и побољшање услова за њен даљи развој - рекла је градоначелница Ужица Јелена Раковић Радивојевић, након потписивања уговора.

Министарка је нагласила да се интензивно ради и на исплати свих дуговања пољопривредницима. Почела је исплата одобрена ребалансом националног буџета у износу од 16,5 милијарди динара па произвођачи могу очекивати до краја године исплату по свим раније поднетим захтевима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

ШТА ОТКРИВА ЈМБГ: Значење првих седам цифара сигурно знате - а шта осталих шест говоре о вама