МАЛИ НАСТАВИО ПОСЕТУ: "Радићемо на повезивању привредника из Србије и Саудијске Арабије" (ФОТО)

Новости онлине

01. 12. 2022. у 23:00

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе и министар финансија Синиша Мали наставио је данас посету Краљевини Саудијској Арабији састанком са министром економије и планирања те земље Фаисалом Ф. Алибрахимом, као и са представницима Привредне коморе.

МАЛИ НАСТАВИО ПОСЕТУ: Радићемо на повезивању привредника из Србије и Саудијске Арабије (ФОТО)

Фото: Министарство финансија

Министар Мали је министру економије и планирања пренео макроекономске резултате које је Србија постигла у претходном периоду, као и потенцијале за улагање у нашу земљу.

- У последње две године, док је трајала криза изазвана пандемијом корона вируса, Србија је кумулативно остварила најбоље резултате по питању привредног раста у Европи, јавни дуг нам је под контролом, а незапосленост на историјском минимуму. Србија данас привлачи рекордан број страних директних инвестиција, више од свих држава региона заједно, а бројни су потенцијали наше земље за улагање. Добар пример је и наша сарадња са Уједињеним Арапским Емиратима, са којима имамо међудржавни споразум, а који су у року од десет година постали трећи економски партнер Србије. Исто толико има простора и за нашу сарадњу са Саудијском Арабијом - истакао је потпредседник Владе.

Фото: Министарство финансија

Саговорници су истакли и важност успостављања директног лета између две земље, што би значајно допринело развоју туризма, и подстакло даље контакте привреде.

- Важно је да у Београд дођу привредници из Саудијске Арабије, али и министри економије и планирања, туризма, пољопривреде и представници Привредне коморе Краљевине Саудијске Арабије, дакле, да то буде шира делегација са конкрентим компанијама, како бисмо створили контакте и сагледали све могућности за сарадњу, којих заиста има много. У свету пуном неизвесности, потребни су нам пријатељи са којима можемо да сарађујемо на више поља - истакао је Мали.

Фото: Министарство финансија

 

Представници Привредне коморе су изразили жељу да што више њихових приватних компанија послује у Србији, као и српских у Саудијској Арабији, и прихватили позив министра да дођу у Београд са представницима компанија заинтересованих за улагање у Србији. 

Потпредседник Владе је овим састанцима завршио дводневну посету Краљевини Саудијској Арабији, током које се састао и са министром туризма Краљевине Саудијске Арабије Ахмедом Ел Хатибом и министром финансија Мохамедом Ел Џаданом, као и са представицима Саудијског фонда за развој.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

КАКО СЕ ПРАВИЛНО КУВАЈУ И ПРЖЕ ЈАЈА: Савети кувара - 11 грешака које сви правимо