АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ "БРАНЕ" РУСКУ ИМОВИНУ: Ево зашто ЕУ неће моћи да повуче замрзнута средства Централне банке Руске Федерације

П. З. С. / твзвезда.ру

01. 12. 2022. у 19:48

КАКО наводи издање, представници Европске комисије рекли су да Брисел нема ажурне информације о уделу средстава Централне банке у појединим државама чланицама ЕУ.

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ БРАНЕ РУСКУ ИМОВИНУ: Ево зашто ЕУ неће моћи да повуче замрзнута средства Централне банке Руске Федерације

Златне полуге


Европска унија неће моћи да повуче средства Централне банке Руске Федерације, која су била замрзнута на рачунима европских банака, због међународног принципа имунитета државе пише амерички лист The Wall Street Journal.

Такође, представници Европске комисије рекли су да Брисел нема ажурне информације о уделу средстава Централне банке Руске Федерације у појединим земљама чланицама ЕУ. Осим тога, како наводи издање, немају тачне податке о томе који удео отпада на ликвидна средства.

У чланку се наводи да су европски званичници најавили намеру да добију од Русије, у оквиру будућег мировног споразума, сагласност за трансфер дела замрзнутих средстава Украјини као компензацију.

Дан раније председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен рекла је да средства Банке Русије, која су блокирана на страним рачунима, као и имовина одузета због економских ограничења, треба да се удруже у фонд, а приход треба уложити и приход искористити за плаћање одштете Украјини.

Шеф ЕК је нагласио да ће ускоро Европска унија, као и партнери организације, моћи да управљају приходима и да их инвестирају. Према њеним речима, зарада ће ићи за помоћ кијевском режиму да надокнади штету за коју се наводи да је износила 600 милијарди евра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (3)

ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вучић послао јасну поруку Србима - Ја вам гарантујем само једну ствар