ПЛАНИНЕ И БАЊЕ НАЈТРАЖЕНИЈЕ: Новогодишњи празници и зимски распуст "букирали" најпознатије туристичке центре

Ј. Су.

30. 11. 2022. у 10:33

НАЈПОЗНАТИЈА туристичка места у Србији готово да су распродата за новогодишње празнике.

ПЛАНИНЕ И БАЊЕ НАЈТРАЖЕНИЈЕ: Новогодишњи празници и зимски распуст букирали најпознатије туристичке центре

ВАТРОМЕТ Са једне од престоничких прослава претходних година, Фото И. Маринковић

Доста резервација има и за предстојећи школски распуст, али и за зимовање. Угоститељи очекују бољу сезону него што је било 2019. године, а цене су веће, у односу на лане, за неких 10 до 20 одсто.

Према речима Георги Генова, председника ХОРЕС, што се тиче хотелијера, око 40 одсто капацитета је продато. И за зимску сезону, али и за новогодишње празнике.

- Нешто слабије иду Београд и други већи градови, јер још нису изашли са програмом за дочек Нове године - истиче Генов. - За саму прославу Београд је продат неких 30 одсто. У градовима се слави на тргу, а још не знамо ни ко ће певати, а ни да ли ће бити прослава.

Засада смо задовољни како иде продаја зимске сезоне, а ове године аранжмани су скупљи за до 20 одсто. Апартмани и резиденције су најскупљи, за разлику од стандардних соба.

Како нам је испричао Урош Кандић, државни секретар у Министарству туризма, домаћи центри су резервисани за новогодишње празнике од 85 до 100 одсто.

- За зимску сезону, уколико буде снега, кажу да би дневно на Златибору могло да буде између 35.000 и 40.000 гостију - говори Кандић. Врњачка бања је за саму Нову годину већ резервисана 100 одсто, а што се тиче распуста скоро 90 процената. Слично је и са Сокобањом. Очекује се да буде доста гостију. Резервисано је око 85 процената. Добра сезона ће бити и на Копаонику.

На Златибору места још има. Смештај за четворочлану породицу, за новогодишње празнике, у хотелима са четири и пет звездица, креће се од 50.000 до 270.000 динара. То подразумева четири ноћи, а у скупљим хотелима урачунат је и доручак. Сличне цене су и на Копаонику.

Хотели на једној од најлепших српских планина, у шпицу сезоне, нису испод 100 евра за ноћ, уз услугу полупансиона.

- Сваке године идемо на скијање, али сада не знамо хоћемо ли финансијски то моћи да издржимо - испричала нам је Данијела М. из Београда.

- Домаћа понуда нам је папрено скупа, нарочито ако имамо у виду шта се за тај новац нуди.

Наше највеће скијалиште Копаоник, годинама, осим гондоле, ништа није улагало у систем жичара, а капацитети су драстично повећани. Гондола је одлична, али је готово панорамска.

ПРОВОД У БЕОГРАДУ

РЕСТОРАНИ и хотели у Београду полако излазе са понудама за дочек Нове године. Просечне цене су од неких 40 до 180 евра. Најскупљи су хотели, који за те паре нуде и свечану вечеру, као и пиће. У једном престоничком хотелу су нам рекли да су већ почеле прве уплате, да су старији гости и да очекују добар провод.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

РАЗЛИКА између нас и њих је што је нама Србија светиња, а њима пословник. Ми смо показали да смо спремни и да чујемо и саслушамо све, а они нису у стању да чују ништа. Када год мисле да ће неког да заплаше, они морају да погледају себе у лице. Срећом, такве кукавице Србију не воде и никада је неће водити.

02. 02. 2023. у 13:42

ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

"ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ" Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

У СКУПШТИНИ Србије данас је дошло до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

02. 02. 2023. у 14:04

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну