РАСТУ ЦЕНЕ ЈАВНОГ ПРЕВОЗА У ПАРИЗУ: Повећање за 20 одсто од следеће године

Ђ.Г.

27. 11. 2022. у 20:05

ЦЕНЕ јавних превоза у Паризу и метрополитанској регији Ил де Франс повећаће се за 20 одсто од почетка 2023. године, известио је БФМТВ у недељу .

РАСТУ ЦЕНЕ ЈАВНОГ ПРЕВОЗА У ПАРИЗУ: Повећање за 20 одсто од следеће године

Foto: Profimedia

- Од 1. јануара 2023. цена карте за једно путовање метроом биће 2,30 евра, што значи повећање од 21 одсто - наводи ТВ канал, позивајући се на документ званичног превозника Иле-деа, Француска регија (ИДФМ).

Тренутно је цена једне карте за метро и копнени превоз 1,90 евра.

Саопштено је да ће цена месечне претплате за путовање у париском метроу такође порасти - њен трошак ће порасти са 75 на 90 евра.

Ове мере омогућиће транспортном оператеру да добије додатних 440 милиона евра за годину, што је, посебно, планирано да се потроши на повећање плата запослених за 5%.

Раније у новембру , у француској метрополитанској регији одржан је велики штрајк радника Аутономне канцеларије Париског транспорта .

Саобраћај је обустављен на бројним линијама метроа и приградским возовима, поремећено је кретање аутобуса. Радници су тражили веће плате и боље услове рада - пренела је RIA.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОСАМНАЕСТОГОДИШЊА девојка М. Д. из села Маргита, код Вршца, коју су 2. и 3. фебруара силовали М. Ј. (42) и његов син Н. Ј. (22) из истом места, наводно је била актер уговореног брака.

07. 02. 2023. у 22:02

Коментари (0)

КАКО ЈЕ ЋИРО БЛАЖЕВИЋ ГОВОРИО О НОВАКУ: Ђоковић? Ја га обожавам, он је највећи спортиста на планети! (ВИДЕО)