ЛУЧИЋ О САРАДЊИ СА АМАЗОНОМ: Успеси Телекома су успеси Србије

Novosti online

03. 11. 2022. у 15:01

ЗА разлику од неких међу нашом конкуренцијом, ми немамо другу земљу, ми целокупан профит остављамо у Србији, овде плаћамо све порезе и дажбине, милијарде у дивидендама исплаћујемо држави и грађанима, носиоци смо информационе инфраструктуре државе, развој и модернизација Телекома у исто време значе развој и модернизацију Србије, успеси Телекома су успеси целе Србије.

ЛУЧИЋ О САРАДЊИ СА АМАЗОНОМ: Успеси Телекома су успеси Србије

Владимир Лучић, Фото промо/Фото Танјуг

Ово је изјавио генерални директор Телекома Србија Владимир Лучић поводом почетка сарадње ове компаније са Амазоном Џефа Безоса, једним од светских привредних гиганата.

Лучић је ових дана имао састанке са привредницима из САД који су посетили Србију, у делегацији какву наша земља није примила у протеклих 20 година.

Разговори су били веома успешни, а посебно занимљива и важан је сусрет са представницима Амазона, компаније чија је тренутна тржишна вредност астрономских 940 милијарди долара и чији је власник Безос међу најбогатијим људима на свету.

Према речима Владимира Лучића, разматрана је сарадња у три сегмента, а први је план да се преко Телекома њихов дигитални сервис Амазон Клауд понуди малим и средњим предузећима у Србији.

- Затим, ту је сарадња у развоју стартапова у Србији, преко нашег Фонда за развој стартапова, што би нашим талентованим дигиталним предузетницима донело и финансијску подршку и имали би много већу видљивост, и то на најуспешнијем америчком тржишту, и тако лакше долазили до нових инвеститора - рекао је Лучић за ТВ Хепи.

Треће је сарадња у продаји ТВ серија из продукције Телекома.

- Ту смо направили конкретан договор, дакле продали смо Амазону серију из наше продукције “Златни дечко” да се емитује на њиховом стриминг сервису, за почетак у Немачкој, Швајцарској и Аустрији, где је бројна дијаспора са наших простора, па онда, ако се то покаже успешним, а уверен сам да хоће, на другим светским тржиштима - истакао је Лучић.

Како је објаснио, Телеком Србија већ има изузетну сарадњу са америчким компанијама, цела информациона инфраструктура Телекома је заснована на технологији најјачих брендова као што су ИБМ, Оракл, Дел и Циско Џунипер.

- Као Телеком Србија Група у последње три године уговорили смо послове вредне 55 милиона евра са америчким компанијама, а када би урачунали телефоне као што је “ајфон” та сума би била дупло већа. Нама је то важно јер су компаније из САД најквалитетније на свету када је реч о ИТ софтверу и дигиталним сервисима. Што се конкретно Амазона тиче, то је једна од компанија на основу чијег примера и ја лично учим, како се на интернету, односно дигиталним услугама и иновативним решењима, може остварити огроман пословни успех - истакао је Владимир Лучић.

Све ово је добро не само за Телеком као компанију већ и за читаву Србију, јер сарадња са највећим и најуспешнијим светским компанијама доноси вишеструке користи за развој наше економије, привреде и целог друштва, закључио је први човек српског Телекома.

 

БОНУС - НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ЗАТО СЕ ПОВУКАО ИЗ ПОЗОРИШТА: Јовановић се већ пет година бори са болешћу и боловима, а покојном женином оцу ће испунити жељу

ЗАТО СЕ ПОВУКАО ИЗ ПОЗОРИШТА: Јовановић се већ пет година бори са болешћу и боловима, а покојном женином оцу ће испунити жељу

КАДА се глумац Драган Гаги Јовановић 2018. године повукао из позоришта због јаких болова у леђима услед дискус херније, није ни слутио да ће пауза трајати близу пет година.

06. 02. 2023. у 13:11

Коментари (0)

ТРАЖИТЕ ИДЕАЛАН ВРТИЋ ЗА ДЕТЕ? Имамо решење за Вас!