"МОЈА ПРВА ПЛАТА": Више од 17.000 младих пријавило се за 12.000 позиција

Танјуг

01. 11. 2022. у 11:33

ВИШЕ од 17.000 младих конкурисало је у трећем циклусу програма "Моја прва плата" за око 12.000 радних позиција које је понудило 7.500 послодаваца, а од укупног броја пријављених 60 одсто су жене, саопштила је данас Национална служба за запошљавање (НСЗ).

МОЈА ПРВА ПЛАТА: Више од 17.000 младих пријавило се за 12.000 позиција

Фото Приватна архива

Наводи се да данас почиње повезивање са потенцијалним послодавцима, током којег ће компаније селектовати најбоље кандидате.

Програм омогућава подршку запошљавању млађих од 30 година, без радног искуства, са завршеном најмање средњом школом.

У првој половини новембра кандидате бирају фирме из приватног сектора, а у другој послодавци из јавног сектора, наводи НСЗ.

Додаје се да ће две недеље након повезивања бити формиране коначне листе послодаваца и кандидата и биће доступне на сајту www.mojaprvaplata.gov.rs.

Наглашава се да ће у року од 15 дана од дана објављивања ових листа уследити потписивање уговора између Националне службе за запошљавање, послодавца и изабраног кандидата, након чега ће кандидати, најкасније до краја децембра, ући у компаније у којима ће стицати своја прва радна искуства, неопходна знања и вештине.

Програм „Моја прва плата“ траје девет месеци, а за то време НСЗ кандидатима са завршеном средњом школом месечно ће исплаћивати 25.000 динара, а онима са високим образовањем 30.000 динара.

Програм реализује Национална служба за запошљавање уз подршку Привредне коморе Србије, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства финансија и Канцеларије за информационе технологије и електронску управу.

„Моја прва плата“ се реализује од краја августа 2020. године и у два циклуса учествовало је скоро 18.000 младих и око 10.000 послодаваца.

БОНУС - НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВАЖНО ЗА ВЛАСНИКЕ ДИЗЕЛАША: Држава плаћа 2100 евра за замену - ово ће бити услови

ВАЖНО ЗА ВЛАСНИКЕ ДИЗЕЛАША: Држава плаћа 2100 евра за замену - ово ће бити услови

ВОЗАЧИ који имају старог дизелаша од следеће године ће моћи од државе да добију субвенцију од 2.100 евра за куповину новог или половног путничког аутомобила евро 6 стандарда.

31. 01. 2023. у 10:30

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о непристојном понашању Новака Ђоковића

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о "непристојном" понашању Новака Ђоковића

НОВАК ЂОКОВИЋ још једном је покорио Аустралију и импресивним издањем, које је крунисано победом против Стефаноса Циципаса, докопао се 22. гренд слем титуле. Све је прштало од емоција у Мелбурну, па је Ноле тако под огромним набојем ушао у једном моменту у расправу са својим тренером - Гораном Иванишевићем.

31. 01. 2023. у 08:38

Коментари (0)

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о непристојном понашању Новака Ђоковића