КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ ЗА 5.000 ДИНАРА? Сви детаљи нове државне помоћи за младе - поступак брз и једноставан

Новости онлајн

09. 10. 2022. у 14:38

КАКО је јуче потврдио и министар финансија Синиша Мали, млади ће моћи да се за нову новчану подршку државе пријављују од 1. до 15. децембра. Министар је подсетио и да је током ове године држава два пута издвојила по 100 евра за грађане од 16 до 29 година.

КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ ЗА 5.000 ДИНАРА? Сви детаљи нове државне помоћи за младе - поступак брз и једноставан

Фото: Депоситпхотос

Овога пута, кроз меру коју је јуче током свог обраћана најавио председник Србије Александар Вучић, млади од навршених 16 до навршених 29 година ће добити по 5.000 динара новчане подршке од државе, пред Нову годину.

Пријава ће бити могућа од 1. до 15. децембра.

Питање исплате ове новчане подршке биће регулисано посебним законским решењем, које припрема Министарство финансија, а механизам пријаве ће, као и до сада, бити брз и једноставан.

Поступак ће бити исти као и за претходне помоћи државе за младе које су биле ове године. У фебруару и јуну већ два пута држава је давала помоћ младима од 16 до 30 година.

То значи да ће линк за пријаву бити отворен 1. децембра у поноћ, а сви ће моћи да се пријаве на сајту Управе за трезор.

Право на пријаву имају сви млади, држављани Републике Србије који у тренутку пријаве имају између навршених 16 и 29 година, пребивалиште на територији Србије и важећу личну карту.

То значи да могу да се пријаве сви који су до почетка пријаве напунили 16 година, а нису до тог датума напунили 30 година.

За овај новац не морају да се пријаве само корисници социјалне помоћи и затвореници. 

У првој кругу помоћи пријавило се више од милион младих, а из буџета је исплаћено више од сто милиона евра у динарској противвредности на дан исплате, по средњем курсу НБС.

У јануару ове године за помоћ од 100 евра пријавило се 1.019.796 људи.

- Држава, упркос бројним изазовима проузрокованим актуелном кризом у свету, има довољно средстава да помаже своје грађане, а да то ни на који начин не угрози наше јавне финансије - речено је у Министарству финансија.

БОНУС ВИДЕО: 

ДЕСИЛО СЕ ПРЕ 36 ГОДИНА: Храбар потез Милутина због ког је добио награду Вечерњих новости

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ЗАТО СЕ ПОВУКАО ИЗ ПОЗОРИШТА: Јовановић се већ пет година бори са болешћу и боловима, а покојном женином оцу ће испунити жељу

ЗАТО СЕ ПОВУКАО ИЗ ПОЗОРИШТА: Јовановић се већ пет година бори са болешћу и боловима, а покојном женином оцу ће испунити жељу

КАДА се глумац Драган Гаги Јовановић 2018. године повукао из позоришта због јаких болова у леђима услед дискус херније, није ни слутио да ће пауза трајати близу пет година.

06. 02. 2023. у 13:11

Коментари (1)

ИМА ТУ НЕШТО Шта се десило Мири и Ани приликом посете Острогу и зашто је песму посветила Светом Василију