ХАБЕК КРИТИКУЈЕ "АСТРОНОМСКЕ" ЦЕНЕ ГАСА ИЗ САД: Немачки министар незадовољан - "ЕУ у потрази за алтернативом мора да плаћа много веће цене"

Новости онлајн

05. 10. 2022. у 10:42

У ПОТРАЗИ за алтернативом руском гасу државе ЕУ морају да плаћају много веће цене, пре свега за течни нафтни гас, због чега је министар привреде Немачке Роберт Хабек критиковао поједине земље које испоручују гас по огромним ценама, пре свега САД.

ХАБЕК КРИТИКУЈЕ АСТРОНОМСКЕ ЦЕНЕ ГАСА ИЗ САД: Немачки министар незадовољан - ЕУ у потрази за алтернативом мора да плаћа много веће цене

Фото: ЕПА

Хабек је, за дневник „Оснабрикер Цајтунг“, казао да су цене гаса из САД „астрономске“.

- САД су нам се обратиле када су цене нафте отишле у небо и онда су у Европи црпљене националне резерве нафте. Сматрам да би таква солидарност била сада добра за смањење цене гаса - поручио је он.

ЕУ би, каже министар, требало да обједини своју тржишну моћ и координише паметну и синхронизовану куповину, како се поједине земље не би надметале и само подстицале раст цене на светским тржиштима.

- Европска тржишна моћ је огромна и мора бити коришћена - нагласио је Хабек.

БОНУС ВИДЕО: 

ДЕСИЛО СЕ ПРЕ 36 ГОДИНА: Храбар потез Милутина због ког је добио награду Вечерњих новости

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије Село гори прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије "Село гори" прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ГЛУМИЦУ Тијану Вучетић најшира публика упознала је као симпатичну и несналажљиву Петројку у серији "Село гори, а баба се чешља", али она се у последње време ретко појављује у јавности.

27. 11. 2022. у 07:42

Коментари (4)

СУТРА ПОЧИЊЕ БОЖИЋНИ ПОСТ: Када се пости на води, када су дозвољени уље и вино и од чега се треба уздржавати осим мрсне хране