ХОЛАНДСКЕ ВЛАСТИ САОПШТИЛЕ: Оператеру "Турског тока" превремено одузета извозна дозвола због нових санкција ЕУ

Новости онлајн

29. 09. 2022. у 22:22

ХОЛАНДСКЕ власти су послале званично обавештење

ХОЛАНДСКЕ ВЛАСТИ САОПШТИЛЕ: Оператеру Турског тока превремено одузета извозна дозвола због нових санкција ЕУ

"Турски ток" много више обећавао него што је донео

Оператор "Турског тока" - компанија Соутх Стреам Транспорт Б.В – саопштила је да јој је превремено одузета извозна дозвола због нових санкција ЕУ. Истовремено, нове санкције не ограничавају испоруку гаса гасоводом у Турску и европске земље, док је компанија поднела захтев за обнављање лиценце.

- Током 2022. године Европска унија је периодично уводила додатне санкције у циљу ограничавања извоза материјала, технологија и услуга компанијама које подржавају активности Русије. Као резултат увођења нових санкција, 18. септембра 2022. године, повучена је извозна дозвола компанији Соутх Стреам Транспорт Б.В. – оператеру морскоког гасовода "Турски ток", којим се руски гас транспортује преко Црног мора до потрошача у Турској и европским земљама - наводи се у саопштењу.

Холандске власти су послале званично обавештење, позвавши се на забрану испорука робе и услуга, између осталог техничке помоћи и одржавања, за коришћење у Русији.

Истовремено, нове санкције не ограничавају наставак транспорта гаса наведене компаније. Према томе, "испоруке гаса за различите индустрије и милионе домаћинстава у Турској и европским земљама неће бити погођене нити краткорочно нити дугорочно", истакла је компанија.

(Спутњик)

БОНУС ВИДЕО:

ТИТОВА ВИЛА ОД 50 МИЛИОНА ДОЛАРА: Погледајте како изгледа једна од најстаријих вила у Њујорку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! Орлови можда прођу даље и жребом

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! "Орлови" можда прођу даље и жребом

СРБИЈА је веровала да ће Бразил да добије Швајцарску, то се и десило. Али, жеља целе нације да "орлови", у случају победе против "сајџија". прескоче селекцију Мурата Јакина на другој позицији на табели - не само да је засад само жеља, већ можда не буде сама по себи довољна.

28. 11. 2022. у 19:57

Коментари (2)

МИ, СРБИ... Драган Стојковић Пикси после меча Србија - Камерун: Претпостављам да су многи одушевљени!