ФИСКАЛНИ ПОСЛЕ УГОВОРА: Туристичке агенције дужне су да издају рачуне грађанима

Е. Р.

28. 09. 2022. у 18:49

ТУРИСТИЧКЕ агенције, које организују путовања, дужне су да сваком грађанину, са којим имају закључен уговор о организовању путовања, издају фискални рачун.

ФИСКАЛНИ ПОСЛЕ УГОВОРА: Туристичке агенције дужне су да издају рачуне грађанима

Фото Shutterstock

То се односи и на ђачке екскурзије, кажу у Пореској управи. Родитељи треба да добију фискални рачун, уколико су они лично потпиисали уговор. Уколико је уговор склопила школа, фискални рачун се не издаје.

- Агенција је у обавези да школи изда фактуру у складу са законом који уређује област издавања фактура - објашњавају порезници. - Туристичка агенција може да изда фискални рачун на дан када је корисник услуге, односно физичко лице добило од туристичке агенције документ о праву да крене на уговорену екскурзију.

БОНУС ВИДЕО - ИЗГРАДЊА ГАСОВОДА СРБИЈА-БУГАРСКА: Премијерка Брнабић присуствовала почетку радова

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗАШТО БЕБЕ НЕ ТРЕБА ЉУБИТИ? Др Милићевић за Новости: Како да дете заштитите од болести која се вратила на велика врата (ВИДЕО)

ЗАШТО БЕБЕ НЕ ТРЕБА ЉУБИТИ? Др Милићевић за "Новости": Како да дете заштитите од болести која се вратила на велика врата (ВИДЕО)

ПЕДИЈАТАР др Саша Милићевић рекао је за "Новости" да неће свака беба оболела од великог кашља завршити на болничком лечењу. Како се бебе лече? Која се терапија примењује? Колико траје вакцинални имунитет? Само су нека од питања које смо поставили педијатру др Милићевићу у првој епизоди подкаста "Није само наслов ".

06. 02. 2024. у 15:17

МИНИСТАРКА ДАРИЈА КИСИЋ ОТКРИВА ЗА НОВОСТИ: Како до образаца захтева за обелеле од ретких болести? (ВИДЕО)

МИНИСТАРКА ДАРИЈА КИСИЋ ОТКРИВА ЗА "НОВОСТИ": Како до образаца захтева за обелеле од ретких болести? (ВИДЕО)

МИНИСТАРКА за бригу о породици и демографију, Дарија Кисић била је гост редакције "Новости" у подкасту "Није само наслов" о чему је говорила о актуленим темама, у првом реду о уредби која је донесена на захтев председника Србије, Александра Вучића о помоћи при лечењу оболелих од ретких болести.

16. 02. 2024. у 14:45

СУД ОДЛУЧИО - МИРОСЛАВ ЈЕ ДЕВИНОВ ОТАЦ Мирјана изнела све детаље, тврди да је стављена тачка на певачеве празне манипулације

"СУД ОДЛУЧИО - МИРОСЛАВ ЈЕ ДЕВИНОВ ОТАЦ" Мирјана изнела све детаље, тврди да је "стављена тачка на певачеве празне манипулације"

МИРЈАНА Антоновић годинама се провлачила по судовима са певачем Мирославом Илићем око доказивања очинства над сином Девином.

22. 02. 2024. у 12:27

Коментари (0)

САН ПОСТАЈЕ ЈАВА: Меридианбет те води на ЕУРО2024. Погоди највећу квоту и буди део спектакла!