ДОПУНСКИ ЧАС ЗА ДУШАНА НИКЕЗИЋА Мали одговорио: "Нема поправног сада. Седите, један"

Novosti online

26. 09. 2022. у 16:44

МИНИСТАР финансија Синиша Мали објавио је на Фејсбуку одговор Душану Никезићу под насловом "Допунски час за Никезића."

ДОПУНСКИ ЧАС ЗА ДУШАНА НИКЕЗИЋА Мали одговорио: Нема поправног сада. Седите, један

К.Михајловић

"С обзиром на то да Душан Никезић и даље показује искључиво велико незнање из економије, разјаснићемо му још једном.

Са инфлацијом и њеним неминовним утицајем на грађане, која се дешава у целом свету, се боримо тако што одржавамо животни стандард грађана, повећавањем плата и пензија. Пензије повећавамо већ у новембру, а плате у јавном сектору од јануара следеће године, и то у рекордном износу.

Оно што Ви не разумете је свакодневна борба за наше грађане јер су они данас на својим радним местима, пензионери примају пензије редовно, а у време владавине економских принципа које пропагирате, наши радно способни људи су били на бироу незапослених, а пензионери гладни у редовима.

Говорим о времену од 2008. до 2012. када су инфлација и курс дивљали, а четвртина радно способног становништва била без посла.

Просечна пројектована инфлација, Никезићу, за следећу годину је 8,7 одсто. Плате ће расти 12,5 одсто, док ће просечне пензије расти 20,8 одсто, у односу на ову годину. Први инфлаторни удар ове године смо надоместили одмах у месецу фебруару, са 20.000 динара једнократне помоћи нашим најстаријим суграђанима, уз редовно повећање и пензија и плата.

Да ли пратите?

Од 2012. године просечна плата у Србији је порасла са око 300 евра на данашњих 623 евра, односно 73.114 динара, колико износи у месецу јулу.

Помињете минималну цену рада? Ако поредите минималну цену рада 2023. године, и ону која је била у ваше време, дођете до тога да ће од 1. јануара запослени са најмањим примањиа у Србији зарађивати чак два и по пута више него тада. Кажете да није довољно? А ваш минималац од 15.747 динара је био довољан? Да ли је то та одговорна економска политика којој бисмо требали да се вратимо? Верујем да су вам се испразнили лични рачуни до сада, али верујте ми, грађани их неће пунити опет, то Вам обећавам.

Зато, да, свакако је лепа вест повећање плата и пензија. Лепша не може бити, нема потребе за наводницима. Можда сте некада морали иронијом да завијате Вашу статистику, али данас је ова власт чиста пред својим грађанима, који знају да држава о њима брине.

Зато, Никезићу, неће радници и пензионери у Србији ништа изгубити док год о њима брину одговорни људи. Ви сте изгубили прилику да то урадите како треба, а могли сте да сте то желели. Али, уместо да се бавите грађанима Србије, бавили сте се само пуњењем сопствених џепова.

Нема поправног сада. Седите, један", написао је Мали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИЈА ОДУШЕВЉЕНА СРБИМА: Оно што су навијачи репрезентације Србије урадили на Светском првенству распаметило Русе

РУСИЈА ОДУШЕВЉЕНА СРБИМА: Оно што су навијачи репрезентације Србије урадили на Светском првенству распаметило Русе

Фудбалска репрезентација Србије играла је против Камеруна у оквиру другог кола Светског првенства у Катару, а утакмица, која је учинила изузетно занимљивом ситуацију на табели групе Г, привукала је и приличну пажњу - у Русији.

29. 11. 2022. у 18:55

Коментари (1)

РУСИЈА ОДУШЕВЉЕНА СРБИМА: Оно што су навијачи репрезентације Србије урадили на Светском првенству распаметило Русе