МАЛИ: Сарадња са УАЕ донела Србији најуспешније пројекте

Novosti online

20. 09. 2022. у 15:18

МИНИСТАР финансија Синиша Мали одговорио је данас на написе у појединим опозиционим медијима, у којима се наводи да је кредит из Уједињених Арапских Емирата, како тврде, „највећа превара Вучићеве власти“.

МАЛИ: Сарадња са УАЕ донела Србији најуспешније пројекте

Фото: Танјуг

Мали је истакао да је у УАЕ урађен одличан посао за Републику Србију и за њене грађане, те да опозиција очигледно не може да поднесе успехе које Србија постиже у свету.

 - Чињеница је да смо добили кредит по каматној стопи од 3%, у тренутку када бисмо се на међународном тржишту задужили по више него дупло већим каматним стопама. Дакле, реч је о чистој математици и чињеницама које говоре у прилог томе да смо урадили добар посао. Притом, на тај начин не повећавамо наш јавни дуг јер средства користимо да отплатимо старе обавезе које нам доспевају на наплату. Занимљиво је да опозицији толико смета овај новац од УАЕ, и да не могу да поднесу успехе које у том смислу постижемо - истакао је Мали и додао да је овако јефтин новац добијен искључиво захваљујући пријатељским односима које је са том земљом развио председник Србије Александар Вучић.

Он је додао да му је драго што се у поменутом тексту наводе и најуспешнији пројекти које је Република Србија спровела у протеклих неколико година, као што су „Београд на води“, национална авио–компанија „Ер Србија“...

 - Захваљујући улагањима наших пријатеља из УАЕ, од најружнијег дела Београда добили смо нови центар града, који може да се мери са најлепшим европским метрополама, а у којима свакодневно ужива на хиљаде људи. Затим, од пропалог ЈАТ Ервејза, данас имамо успешну националну авио–компанију Ер Србија, која има директне летове и за Њујорк, а ускоро ће имати и за Кину, дакле и за запад, и за исток, а која је од Београда направила тзв. хуб у региону... То су пројекти који мењају лице града и лице наше Србије и поносни смо на њих - рекао је министар финансија.

Он је закључио да се пријатељи посебно познају у тешким временима и истакао да је важно што је Србија протеклих година учврстила своју међународну позицију, пре свега захваљујући председнику Александру Вучићу, а што умногоме позитивно утиче и на нашу економију у овим неизвесним временима.

БОНУС ВИДЕО:

АПЛАУЗ ЗА ВУЧИЋА: Председник на прослави Дана српског јединства, слободе и националне заставе


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (1)

ТУГА: Преминуо осамнаестогодишњак од кога је нација много очекивала на Олимпијским играма