ШВАЈЦАРСКА ПРЕДУЗЕЛА ДРАСТИЧНЕ МЕРЕ И ЗАПРЕТИЛА ГРАЂАНИМА: И три године затвора за оне којима је у кући више од 19 степени

Новости онлајн

07. 09. 2022. у 17:13

ШВАЈЦАРСКА влада предузела је драстичне кораке да ублажи енергетску кризу која је захватила Европу, преноси локални лист Блик. Они који ове зиме прекрше владине прописе о грејању могли би бити кажњени новчаном казном или чак затвором.

ШВАЈЦАРСКА ПРЕДУЗЕЛА ДРАСТИЧНЕ МЕРЕ И ЗАПРЕТИЛА ГРАЂАНИМА: И три године затвора за оне којима је у кући више од 19 степени

Фото: Новости архива

Према правилима уведеним новом уредбом владе, зграде са системима за грејање на гас могу да загревају просторије само до 19 степени. Топла вода може да се загреје само до 60 степени, а додатна грејна тела су забрањена.

Људи који прекрше правила могу се суочити са казном до 180 дневних казнених јединица или завршити иза решетака на три године, наводи Блик.

Дневни износ у овом случају може да буде између 30 и 3.000 швајцарских франака, у зависности од тежине прекршаја и економских околности починиоца, додаје Блик.

Комунална и друга предузећа која намерно прекорачују своје гасне квоте вероватно ће се суочити са још оштријим казнама, наводи се у чланку. Влада, међутим, наводи да не планира да пошаље полицајца у сваку кућу.

- Ми нисмо полицијска држава - рекао је министар економије Гај Пармелин на конференцији за новинаре прошле недеље. Он је, међутим, додао да су могуће "провере на лицу места" од стране органа за спровођење закона.

Швајцарски кантони сада имају рок до 22. септембра да доставе сугестије и забринутости у вези са владиним нацртом уредбе.

Западне санкције уведене Русији као одговор на војну операцију Москве у Украјини довеле су до рекордног пораста цена гаса и повећања укупне инфлације, преноси РТ.

(Спутњик)

БОНУС ВИДЕО: 

РУСКА МОЋ НА ВОЈНОЈ ВЕЖБИ "ВОСТОК 2022": Погледајте како "бастион" уништава циљеве на мору


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (5)

СВЕ ЈЕ БЛИЖЕ: Када се прелази на ЗИМСКО рачунање времена - те ноћи спаваћемо сат дуже