У ЛАПОВО УЛОЖЕНО 70 МИЛИОНА ЕВРА: Ана Брнабић отворила други логистички центар компаније "Лидл"

Д. Ј.

09. 08. 2022. у 06:33

У ЛАПОВУ је јуче Компанија "Лидл" отворила други логистички центар у Србији, овај површине 57.000 квадратних метара, у који је уложено 70 милиона евра.

У ЛАПОВО УЛОЖЕНО 70 МИЛИОНА ЕВРА: Ана Брнабић отворила други логистички центар компаније Лидл

Премијерка Брнабић у Лапову, Фото Танјуг

Реч је о инвестицији која обезбеђује више од 250 нових радних места. Према речима председнице Владе Ане Брнабић, од посебног значаја је чињеница да је ово немачка инвестиција.

Свечаном догађају присуствовали су и министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, председник општине Лапово Бобан Миличић, генерални директор компаније "Лидл Србија" Драган Чигоја, као и представници Амбасаде Савезне Републике Немачке.

Фото Танјуг

- Широм света немачки инвеститори су познати као најпромишљенији, па самим тим када долазе немачке инвестиције остали инвеститори широм света их прате. Немачка је наш највећи спољнотрговински партнер, а укупан обим наше билатералне размене у роби и услугама достигао је скоро осам милијарди евра. Србија има динамичан екомоски раст, који се наставио упркос пандемији вируса корона, рату на истоку Европе, галопирајућој инфлацији, енергетској неизвесности и свему ономе што прати читаву Европу и свет - рекла је Брнабићева.

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић рекла је да је новом инвестицијом компанија "Лидл" потврдила значај српког тржишта.

ПОРОДИЦА СА 3.000 ЧЛАНОВА

"ЛИДЛ" данас у Србији запошљава више од 3.000 људи у 35 градова у Србији, ефикасно послује и пружа значајну подршку домаћој економији и компанија се у релативно кратком року уврстила у прве три малопродаје у Републици Србији - изјавила је министарка Матић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

МИНИСТАРСТВО одбране Русије саопштило је да су његове Ваздушно-космичке снаге у понедељак гађале положаје терористичке организације Џабхат ал-Нусра у Идлибу, убивши и ранивши већи број терориста те организације и уништивши њихове положаје.

04. 10. 2022. у 22:56

КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО? Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

"КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО?" Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

БРИТАНСКА премијерка Лиз Трас обећала је у среду да ће провести Британију кроз "олујна времена" и преобразити британску економију, у покушају да поврати ауторитет у својој странци која се побунила након хаотичних првих месец дана на власти.

05. 10. 2022. у 17:47

Коментари (1)

С ПИНКОМ САМ ЗАВРШИО: Жика се повукао се екрана - ево чиме се данас бави