НАСТАВЉА РАСТ: Долар поново близу изједначења са евром

Танјуг

08. 08. 2022. у 10:50

ДОЛАР је данас благо ојачао према јену, настављајући снажан прошлонедељни раст, након што су изненађујуће високи показатељи запошљавања у САД подигли очекивања у погледу даљег агресивног пооштравања политике Федералних резерви (ФЕД).

НАСТАВЉА РАСТ: Долар поново близу изједначења са евром

Фото: П. Милошевић

Долар је, према последњим подацима са азијског трговања, порастао за 0,1 посто на 135,155 јена, при чему је у једном тренутку достигао чак 135,585 јена, највиши ниво од 28. јула, након што је на претходној сесији скочио за 1,57 процената, што је био његов највећи једнодневни раст од 17. јуна, извештава Ројтерс.

Доларски индекс, који мери америчку валуту према корпи шест ривала, износио је на јутрошњем трговању 106,54 поена, незнатно испод максимума забележеног у петак када је достигао 106,93 бода, такође најјачи ниво од 28. јула.

Трговци тренутно дају 70,5 посто шанси да ће ФЕД наставити с подизанем камате за 75 базних поена на свом наредном заседању 21. септембра, наспрам 41 посто шанси колико су процењивали пре објаве америчких података о запошљавању који су подгрејали забринутост да ће раст плата подстаћи инфлаторне притиске.

У фокусу тржишних актера ће ове недеље бити амерички индекс потрошачких цена. Аналитичари које је анкетирао Ројтерс очекују да ће јулска међугодишња инфлација у САД бити смањена на 8,7 одсто са ранијег нивоа од 9,1 посто.

Евро је потонуо данас за 0,15 процената на 1,01815 долара, док је британска фунта углавном остала непромењена на 1,2077 долара.

Британска валута је у петак пала на само 1,2004 долара, дан након што је Банка Енглеске подигла референтну камату за пола процентног поена, колико се и очекивало, упозоривши на рецесију у дужем временском периоду.

- Предвиђање рецесије Банке Енглеске појачава рањивост фунте у предсојећим месецима - написала је виши стратег за девизне курсеве Рабобанке Џејн Фоли, предвђајући да би фунта могла да падне на 1,14 долара у року од три месеца.

Што се других валута тиче, аустралијски долар се опоравио на 0,6927 америчких долара, након пада од 0,8 посто у петак, док је новозеландски долар остао стабилан на 0,62435 америчких долара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

СРАМОТА НА ЈУГУ СРБИЈЕ: Шта су младенцима донели у коверти - свекрва раширила причу по целом комшилуку