ЛУЧИЋ: Телеком наставио снажан раст

Novosti online

04. 08. 2022. у 13:16

ИЗУЗЕТНО смо задовољни резултатима пословања Телекома Србија у првих шест месеци ове године, бележимо даљи раст прихода и добити, у пружању телевизијских услуга раст прихода је у односу на исти период прошле године 64 одсто, а у интернет услугама раст је 34 одсто.

ЛУЧИЋ: Телеком наставио снажан раст

Фото Танјуг

Ово је изјавио генерални директор српског Телекома Владимир Лучић, који је за ТВ Блумберг Адриа представио пословне резултате компаније за период јануар - јун 2022. године.

Како је објаснио, раст је направљен услед повећања броја корисника, али и због спајања свих мањих кабловских оператера под један кров, што се показало као одличан пословни потез. Такође, раст прихода у мобилној телефонији је 10 одсто.

- Све ово је допринело да укупан раст прихода Телекома Србија у овој години у односу на прошлу буде већи од 17 одсто и сада је јасно да ће се остварити циљ који смо себи поставили да Телеком на тржишту Србије први пут у историји има годишњи приход већи од милијарду евра, а ван Србије већи од 500 милиона евра - нагласио је Лучић.

Такође, како је додао, ЕБИТДА је порасла за преко 30 одсто и то је значајан раст јер говори да Телекому приходи расту брже него трошкови.

У исто време, оно што је кључно јесте да је највећи инвестициони циклус Телекома већ реализован - преузимање малих оператера широм Србије, изградња оптичке мреже какве нема у региону, куповина најбољих спортских садржаја - тако да компанији више нису потребна додатна задуживања, а обезбеђено је да приходи и профитабилност у годинама пред нама наставе снажан раст.

- Оно што је сада од крупнијих послова преостало јесте да довршимо изградњу оптичке инфраструктуре, мада је то у највећој мери већ обављено, и да инвестирамо у 5Г мрежу која ће корисницима, како у бизнису, тако и грађанима, обезбедити најбржи интернет. Такође, наставићемо да улажемо у сопствену продукцију најквалитетнијих садржаја, од најбољих филмова и серија преко документарних програма до националног спорта - закључио је Владимир Лучић.  

Плодови сарадње са Водафоном

Телеком Србија је ове године, уз значајан раст прихода и добити, истовремено смањио укупне трошкове пословања. Такав успех је направљен у значајној мери захваљујући централизацији компанијских набавки, у оквиру ексклузивне сарадње са Водафоном, највећом европском компанијом у области телекомуникација.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗАШТО БЕБЕ НЕ ТРЕБА ЉУБИТИ? Др Милићевић за Новости: Како да дете заштитите од болести која се вратила на велика врата (ВИДЕО)

ЗАШТО БЕБЕ НЕ ТРЕБА ЉУБИТИ? Др Милићевић за "Новости": Како да дете заштитите од болести која се вратила на велика врата (ВИДЕО)

ПЕДИЈАТАР др Саша Милићевић рекао је за "Новости" да неће свака беба оболела од великог кашља завршити на болничком лечењу. Како се бебе лече? Која се терапија примењује? Колико траје вакцинални имунитет? Само су нека од питања које смо поставили педијатру др Милићевићу у првој епизоди подкаста "Није само наслов ".

06. 02. 2024. у 15:17

МИНИСТАРКА ДАРИЈА КИСИЋ ОТКРИВА ЗА НОВОСТИ: Како до образаца захтева за обелеле од ретких болести? (ВИДЕО)

МИНИСТАРКА ДАРИЈА КИСИЋ ОТКРИВА ЗА "НОВОСТИ": Како до образаца захтева за обелеле од ретких болести? (ВИДЕО)

МИНИСТАРКА за бригу о породици и демографију, Дарија Кисић била је гост редакције "Новости" у подкасту "Није само наслов" о чему је говорила о актуленим темама, у првом реду о уредби која је донесена на захтев председника Србије, Александра Вучића о помоћи при лечењу оболелих од ретких болести.

16. 02. 2024. у 14:45

СУД ОДЛУЧИО - МИРОСЛАВ ЈЕ ДЕВИНОВ ОТАЦ Мирјана изнела све детаље, тврди да је стављена тачка на певачеве празне манипулације

"СУД ОДЛУЧИО - МИРОСЛАВ ЈЕ ДЕВИНОВ ОТАЦ" Мирјана изнела све детаље, тврди да је "стављена тачка на певачеве празне манипулације"

МИРЈАНА Антоновић годинама се провлачила по судовима са певачем Мирославом Илићем око доказивања очинства над сином Девином.

22. 02. 2024. у 12:27

Коментари (0)

САН ПОСТАЈЕ ЈАВА: Меридианбет те води на ЕУРО2024. Погоди највећу квоту и буди део спектакла!