МОМИРОВИЋ: Пут Кокин Брод – Прибојска бања биће готов до 15. новембра

Novosti online

20. 07. 2022. у 15:09

ОВО је изузетно важан путни правац за све грађане Прибоја и Нове Вароши, а данас сам се уверио да се радови изводе интензивно и одвијају се планираном динамиком, а грађани ће у наредном периоду добити шири и безбеднији пут, рекао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић након обиласка трасе пута на деоници Кокин Брод – Прибојска бања.

МОМИРОВИЋ: Пут Кокин Брод – Прибојска бања биће готов до 15. новембра

Фото: Министарство

- Завршили смо десет километара пута на територији општине Прибој, до 15. септембра биће завршено више од осам километара пута и до 15. новембра нам остаје да завршимо још шест километара потпуно поштујући динамику радова - закључио је министар.

Министар Момировић се овом приликом осврнуо и на тренутну реконструкцију ауто-пута "Милош Велики", где се на деоници Уб-Лајковац изводе радови на рехабилитацији коловоза услед појаве оштећења на коловозу.

- Ауто-пут "Милош Велики" је од суштинског значаја за развој овог дела наше земље и беспредметно је коментарисати поједине медијске наслове да је овај ауто-пут срамота за нашу државу - рекао је Момировић.

Министар је додао да се тренутно налазимо у највећем инвестиционом таласу у историји ове земље и да је народ показао колико поверење има у политику председника Александра Вучића која је довела до невероватних промена и да ћемо наставити заједно да се боримо за бољи живот наших грађана.

Фото: Министарство

- Чист пример је Прибој који смо некада звали "Долином глади", а сада се Прибој уздиже и на добром је путу да након реализације свих пројеката постане мотор развоја Западне Србије - истиче Момировић. Радове на деоници Кокин Брод – Прибојска бања заједно са министром Момировићем обишли су и председник општине Прибој Лазар Рвовић као и народни посланик Крсто Јањушевић који је том приликом нагласио да нема прекида у радовима на овој веома захтевној деоници и да држава налази начин да одржи снажну економију.

- Поносни смо зато што је Србија умрежена ауто-путевима и брзим саобраћајницама са циљем да се привреда и туризам још више развијају, а све у корист свих грађана наше

земље - наглашава Јањушевић.

Председник општине Прибој Лазар Рвовић истакао је да је ова министрова посета најбољи показатељ колико је држава као и ресорно министарство посвећено инфраструктурним улагањима у Прибој и додао да је током последње посете председника државе Прибоју договорено низ инфраструктурних пројеката, чија реализација се тек очекује.

Министар Момировић, непосредно пре обиласка целе трасе пута на деоници Кокин Брод

– Прибојска бања, одржао је и радни састанак са представницима општине Прибој где се разговарало о свим актуелним темама.

Радови на реконструкцији државног пута Кокин Брод – Прибојска бања, у укупној дужини од 26 км започети су септембра 2021. године и укључена су два извођача: „Нови Пазар пут“ и „Путеви Ужице“.

Вредност уговорених радова износи 1,32 милијарди динара. Очекивани рок за завршетак радова је до краја 2022. године, а до сада је реализовано више од 70 процената вредности радова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

МИНИСТАРСТВО одбране Русије саопштило је да су његове Ваздушно-космичке снаге у понедељак гађале положаје терористичке организације Џабхат ал-Нусра у Идлибу, убивши и ранивши већи број терориста те организације и уништивши њихове положаје.

04. 10. 2022. у 22:56

КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО? Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

"КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО?" Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

БРИТАНСКА премијерка Лиз Трас обећала је у среду да ће провести Британију кроз "олујна времена" и преобразити британску економију, у покушају да поврати ауторитет у својој странци која се побунила након хаотичних првих месец дана на власти.

05. 10. 2022. у 17:47

Коментари (0)

ПОМЕНУЛЕ И КРВНУ ОСВЕТУ: Сестре младића којег је Лаушевић усмртио само једном су се обратиле јавности