ВУЧИЋ: Никад нисмо имали повећање пензија од 19 одсто

Novosti online

06. 07. 2022. у 11:51

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић говорио је данас у Ивањици о повећању пензија за око 19 одсто, почев од новембра, и навео да ће држава настојати да током зиме буде издвојено и за једнократну помоћ, али да то зависи од стања у државној каси.

ВУЧИЋ: Никад нисмо имали повећање пензија од 19 одсто

Фото: ПРинтскрин

- Гледаћемо да већ од новембра имате повећање пензија, закључно са јануаром, у висини од око 19 одсто, готово 20 процената. Никада толико повећање пензија нисмо имали - рекао је Вучић обраћајући се грађанима Ивањице, уочи састанка са председницима општина Моравичког округа.

Нагласио је да се не ради о једнократној помоћи, већ о нечему што је за стално.

Поједини окупљени су га упитали шта је са једнократном помоћи за пензионере, на шта је Вучић у шали констатовао да "када је неко рекао да Србину није могуће угодити, мора да је Ивањицу посетио".

- Прошли пут када сам посетио Ивањицу речено ми је - што причаш само о једнократним мерама, сада када кажем добијате за стално 20 одсто повећање, питате ме шта је са једнократном помоћи... Никада не можете да задовољите жеље људи - рекао је Вучић.

Председник је казао да ће држава гледати током зиме да буде и једнократне помоћи, али да најпре мора анализирати државну касну.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (74)

ХТЕО ЈЕ ДА ТЕ УБИЈЕ: Лауш избегао смрт на сету Боја на Косову