ДОБРЕ ВЕСТИ ИЗ ТЕЛЕКОМА: Држави и грађанима 6,7 милијарди

Novosti online

04. 07. 2022. у 14:04

СВЕ наше акционаре ове године можемо да обрадујемо богатим дивидендама, а све наше кориснике најквалитетнијим садржајима, поручио је генерални директор Телекома Србије Владимир Лучић.

ДОБРЕ ВЕСТИ ИЗ ТЕЛЕКОМА: Држави и грађанима 6,7 милијарди

Фото промо

Телеком обележава 25 година постојања, а у том периоду акционарима ове компаније уплаћено је милијарду и 47 милиона евра дивиденди.

Ове године акционари Телекома добиће дивиденде од чак преко 6,7 милијарди динара, где ће већи део новца припасти Републици Србији.

- То значи да ће наша компанија за првих четврт века постојања својим акционарима на име дивиденди исплатити укупно више од 1,1 милијарде евра - нагласио је Лучић у гостовању на ТВ Хепи.

У исто време, Телеком ће ове године у Србији први пут у историји пробити рекорд од милијарду евра прихода, док ће на тржиштима ван Србије где послује такође први пут имати приход већи од 500 милиона евра.

Такође, Телеком је прошле године имао профит од 13,1 милијарду динара, што је повећање за скоро 10 милијарди динара него пре две године и представља фантастичан резултат.

- Телеком Србија је 2021. први пут у историји постао највећи оператор по броју корисника у сва четири сегмента пословања, а то су фиксна и мобилна телефонија, интернет и мултимедија - истакао је Владимир Лучић.

Још важније, како је додао, тренд раста се убрзава и разлика у односу на конкуренцију постаје све већа.

- Медијски напади на Телеком организују се из једног центра. Наши успеси стварају нервозу код конкуренције, јер док ми бележимо рекордан раст, они праве рекордне губитке, притом, нама следи још снажнији раст, а њима још већи пад - закључио је Лучић.

Недељно 10.000 нових корисника!

- Ефекат наших улагања у квалитет садржаја, попут доласка Премијер лиге на Арену Спорт, као и у развој оптичке мреже, види се и кроз повећање број корисника. Само у протеклих десетак дана имали смо 22.000 пријава за нове кориснике кабловске ТВ и интернета, тако да ми сада у просеку имамо недељно више од 10.000 нових корисника и то ће се извесно додатно повећавати до краја године - саопштио је генерални директор Телекома Србије Владимир Лучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

НА ПЕШЧАНОЈ ПЛАЖИ И У ОБИЉУ ЗЕЛЕНИЛА: Чувени хотел из ланца надалеко познатог по квалитету и доброј услузи