ПОДЕЉЕНО ВИШЕ ОД 73.000 ВАУЧЕРА: Интересовање грађана за државну субвенцију за одмор веће него икада раније

Е. Б. Т.

30. 06. 2022. у 09:38 >> 09:38

ИНТЕРЕСОВАЊЕ грађана за туристичке ваучере веће је него икада раније и до среде у подне стигло је 73.710 пријава, а највише из Шумадије.

ПОДЕЉЕНО ВИШЕ ОД 73.000 ВАУЧЕРА: Интересовање грађана за државну субвенцију за одмор веће него икада раније

Фото: Shutterstock/Илустрација

Ово је јуче рекла министарка туризма, Татјана Матић, апелујући на грађане да пожуре, јер се ови купони рекордном брзином деле. Она је истакла да је до сада у шеми поделе ове субвенције учествовало 2.700 угоститељских објеката широм Србије, и да су позвали оне који се још нису пријавили, да то учине.

- Највеће интересовање грађана је за Пролом бању, затим за Луковску бању, Копаоник, Сокобању, Сијеринску бању и наравно за Златибор - навела је Матићева.

- Највећи број пријава је стигао у крагујевачку пошту. Што се угоститељских објеката тиче, одзив је веома добар и за неке висококатегорисане хотелске смештаје, што нас посебо радује, као и то што се сада први пут у знатно већем броју пријављују градски хотели, јер је до сада углавном то било резервисано за унутрашњост и за бање и планине.

Како истиче, издавање нове емисије ваучера је велики подстицај за домаћу угоститељско-туристичку привреду, која од почетка ове године бележи много боље пословне резултате него прошле сезоне, која је била рекордна.

- Мислим да ћемо имати сјајан улазак у јесењу сезону која је за нас традиционално веома добра, јер на јесен имамо много манифестација, поготово наши градови - оценила је Матићева.

- На крају долази прослава Нове године, тако да очекујемо никад бољу туристичку сезону, упркос бројним недаћама на глобалном нивоу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖИВОТ ЕНЦА ФЕРАРИЈА: Из свиле у сиромаштво до светске славе