БРНАБИЋЕВА НАЈАВИЛА: До краја дана 492 радника Фијата добиће отпремнине

Танјуг

29. 06. 2022. у 09:49

ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић изјавила је да ће 492 радника крагујевачке фабрике "Фијат", који су проглашени технолошким вишком, до краја дана добити отпремнине.

БРНАБИЋЕВА НАЈАВИЛА: До краја дана 492 радника Фијата добиће отпремнине

Фото: Танјуг

- У суботу на састанку са председником Србије Александром Вучићем је све договорено. Договорен је ниво отпремнина и 492 радника који су проглашени технолошким вишком ће данас до краја дана добити своје отпремнине - рекла је Брнабићева гостујући на РТС-у.

Поручила је да држава наставља да се бори за све остале раднике и навела да је и у недељу и јуче и јутрос имала разговоре са Стелантисом.

- Наша, али и њихова жеља је да што више радника, тих осталих 1500, остане. Рекла сам им да онда морају додатно да побољшају понуду и тако су дошли са понудом 3 плус 1 - три месеца радите у Словачкој или Пољској, а месец дана сте у Крагујевцу - рекла је Брнабићева.

Додала је да је сада на радницима и синкдикатима да то "искомуницирају" и да се види да ли ће имати довољно радника који су спремни да прихвате такву понуду.

БОНУС ВИДЕО:

РАДНИЦИ "ФИЈАТА" БЛОКИРАЛИ АУТО-ПУТ КОД САВА ЦЕНТРА: Створиле се велике гужве у граду

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НАЈБОЉИ ОД НАЈБОЉИХ: Луксуз који је непревазиђен, употпуњен невероватном природом и у потпуној интими зелених брдашца Бодрума