ОД ДАНАС ПО ВАУЧЕР ОД 15.000 ДИНАРА! Ево како да се пријавите и који су услови

Е. Б. Т.

27. 06. 2022. у 07:00

ГРАЂАНИ од данас, у свим поштама у нашој земљи, могу да се пријаве за ваучер од 15.000 динара за одмор у Србији.

ОД ДАНАС ПО ВАУЧЕР ОД 15.000 ДИНАРА! Ево како да се пријавите и који су услови

Фото Танјуг/ А. Петровић

Они који су почетком године добили ову врсту субвенције од 5.000 динара, такође, имају право да аплицирају и добиће разлику од 10.000 динара.

Ово је јуче изјавила министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, истичући да је рок да се искористе ваучери 31. октобар, услов минимум пет ноћења и да ће ове купоне, како су "Новости" већ писале, укупно моћи да искористи 300.000 људи.

- То је нових 200.000 ваучера у вредности од 15.000 динара, и држава је за то обезбедила три милијарде динара - прецизирала је министарка.

- Плус грађани који су већ искористили своје право почетком године и могу поново да се пријаве за разлику од 10.000 динара. То је додатних 100.000 ваучера који су намењени њима, да се не би осећали оштећено. Осим наших грађана, позвала бих и угоститеље да се пријаве. До сада смо на листи имали више од 2.700 угоститељски објеката.

Председник Србије Александар Вучић, у суботу је, најављујући пројекат који је држава дуго припремала, рекао да је циљ да људи још више заволе своју земљу и да новац остане у Србији. Он је позвао грађане да се пријаве за ову субвенцију за одмор и да, како је истакао, "навале на ваучере и на језера, планине, бање у својој прелепој Србији".

Према речима министарке Матић, сваке године се обара рекорд када је реч о брзини поделе ваучера.

- Најтраженије дестинације су бање - наводи министарка. - Ово ће значити и грађанима, као и нашој домаћој туристичкој и угоститељској индустрији.

Ваучери су, како оцењује, више него потребни, а наши грађани ће имати прилику да посете најпопуларније дестинације, попут Врњачке Бање, Сокобање, Копаоника и Златибора. Она је подсетила да је за 10 дана у јануару подигнуто 100.000 ваучера. Према њеним речима, очекује се огроман одзив и сада.

- Као што је председник Вучић обећао и Министарство финансија је показало да држава мисли на своје грађане, а ваучери долазе управо у сезони када сви размишљамо где бисмо могли да проведемо одмор - казала је Матићева. - Прошла година је била рекордна када је реч о домаћем туризму.

Татјана Матић, Фото Танјуг

Она је истакла да је лане остварен највећи девизни приход у историји овог сектора, а да се ове године очекује још већи. У време ковида, који је посебно погодио и овај сектор, како наводи, Влада је имала добре и избалансиране мере које су биле усмерене на подршку туризму и угоститељству, што је дало резултате.

- Исти тренд се наставља, а до сада смо остварили више од 5,5 милиона ноћења у Србији, и имамо раст броја долазака страних туриста изнад 150 одсто - навела је Матићева, прецизирајући да је Србија постала регионално најтраженија дестинација, као и да је интересантна и у светским оквирима.

Фото А. Стојановић

ПОТРЕБНА И РЕЗЕРВАЦИЈА

ПРАВО на ваучере имају пензионери, незапослени, студенти, грађани који зарађују мање од 70.000 динара. За ову субвенцију могу да се пријаве и сви који остварују право на туђу негу и помоћ, социјалну заштиту, као и они који имају регистрована пољопривредна газдинства...

Грађанима, који желе да се пријаве за ваучер, потребна је и резервација код угоститеља код којег желе да проведу одмор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ЖИВОТ ЕНЦА ФЕРАРИЈА: Из свиле у сиромаштво до светске славе