МЕЂУНАРОДНО ПРИЗНАЊЕ У БРИСЕЛУ: Синиша Мали о српском пројекту који је похваљен у срцу ЕУ

Novosti online

25. 06. 2022. у 20:44

НАЦИОНАЛНИ програм „Моја прва плата“ добио је међународно признање у Бриселу, коју додељује организација Emerging Europe, објавио је министар финансија Синиша Мали.

МЕЂУНАРОДНО ПРИЗНАЊЕ У БРИСЕЛУ: Синиша Мали о српском пројекту који је похваљен у срцу ЕУ

Фото: Танјуг

Emerging Europe награде се додељују сваке године иницијативама у региону који обухвата 23 земље Централне, Источне, Југоисточне Европе и Кавказа, а у областима одрживости, иновација и предузетништва.

- Пројекат "Моја прва плата" освојио је прво место у категорији "Проспертитет", као најбоља иницијатива у претходној години која у центар економије ставља људе, смањујући јаз између урбаног и руралног развоја, разлика у приходима и развоја тржишта рада. Избор је одредио жири од 23 стручњака широм света и преко 8.300 гласова публике.

“Моја прва плата“ је настала када смо уочили проблем да компаније немају довољно кадрова на тржишту и да траже искусне кандидате, а младе особе тешко добијају прилику да стекну прво радно искуство. Због тога смо у сарадњи са компанијама и младима направили програм у којем држава финансира девет месеци радног искуства, током којих млади стичу знања о основама пословања и свету рада - написао је Мали.

Награду је доделио Ентони Ким из Херитаге Фондације, а примио ју је Вукашин Гроздић, саветник председнице Владе Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЏОНСОНОВ РОЂЕНИ БРАТ: Био министар, после Борисовог потеза поднео оставку - личе као да су близанци