ВЛАДА ДОНЕЛА ОДЛУКУ: Цена струје за привреду још два месеца 75 евра по мегават-сату

Тањуг

03. 06. 2022. у 14:36

ЗАКЉУЧКОМ Владе Србије препоручено је Електропривреди Србије да за додатна два месеца, до краја августа, продужи снабдевање привреде електричном енергијом по цени од 75 евра за мегават-сат без ПДВ-а за купце на тржишту, то јест привреду.

ВЛАДА ДОНЕЛА ОДЛУКУ: Цена струје за привреду још два месеца 75 евра по мегават-сату

Фото Танјуг

У ЕПС-у објашњавају да ће, такође, још два месеца важити стара цена од 97,5 евра по мегават-сату за резервно снабдевање.

Претходни закључак Владе Србије из децембра 2021. године препоручивао је ЕПС-у цене за привреду и резервно снабдевање до 30. јуна 2022. године, а новим закључком владе исте цене важиће и у периоду од 1. јула до 31. августа.

Право на резервно снабдевање има купац електричне енергије који је изгубио право на снабдевање и то у случају стечаја или ликвидације снабдевача који га је до тада снабдевао, престанка или одузимања лиценце снабдевачу који га је до тада снабдевао или у случају да није нашао новог снабдевача након престанка уговора о снабдевању са претходним.

Осим ако је престанак уговора последица неизвршавања обавеза плаћања купца, као и у случају да није нашао новог снабдевача након престанка уговора о снабдевању са претходним, а припада категорији купаца којима се не може обуставити испорука електричне енергије у случају неизвршавања обавеза.

Резервно снабдевање се остварује без захтева крајњег купца и почиње престанком уговора о снабдевању са ранијим снабдевачем.

Резервно снабдевање може непрекидно трајати најдуже 60 дана.

Влада је јуче саопштила да је, имајући у виду драстично поскупљење електричне енергије на берзама у последњих неколико месеци, усвојила Закључак којим се ЕПС-у препоручује да се резервно снабдевање електричном енергијом крајњих купаца који немају право на гарантовано снабдевање, у периоду од 1. јула до 31. августа 2022. обавља по цени од 97,50 евра/МWh без ПДВ-а, како се не би угрозило пословање и привредни амбијент у Србији.

Такође, како је навела влада, у циљу заштите тржишта, привреде и сигурности грађана, Влада Србије донела је одлуку да у истом периоду од 1. јула до 31. августа, цена електричне енергије купцима на комерцијалном тржишту буде 75 евра/МWh без ПДВ-а.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (1)

ЧУВЕНА ХИЉАДАРКА ИЗ СФРЈ: Ко је била девојка са новчанице и колико пара данас за њу можете да добијете