ОГЛАСИО СЕ ТЕЛЕКОМ СРБИЈЕ: Нисмо изгубили спор против United групе

Новости онлајн

25. 05. 2022. у 20:00

ТЕЛЕКОМ Србије саопштио је данас да није изгубио спор који је покренуо против United Групе због нелојалне конкуренције односно да спор није правоснажно окончан и најавио жалбу на одлуку београдског Привредног суда.

ОГЛАСИО СЕ ТЕЛЕКОМ СРБИЈЕ: Нисмо изгубили спор против United групе

Фото промо

Саопштење Телекома Србије преносимо у целости:

- Поводом нетачних и неистинитих писања појединих медија, дужност нас као компаније јесте да јавност обавестимо о истинитом развоју догађаја, који се тиче наводног губитка спора у корист компанија United Групе.  У вези са тим, Телеком Србија је искористио своје законско право да се обрати Привредном суду у Београду, како би се утврдило да су чланице United Групе извршиле радње нелојалне конкуренције кршењем кодекса пословног морала и добрих пословних обичаја изношењем неистинитих и увредљивих тврдњи и података о компанији Телекому Србија, усмерених на нарушавање њеног угледа и пословања.

Исход је заправо следећи – Привредни суд у Београду је донео првостепену неправоснажну пресуду која нема никакво правно дејство све док виша судска инстанца не одлучи о жалби коју ћемо свакако поднети. Тиме је сасвим јасно и очигледно да спор није коначан. 

Разлог подношења наше тужбе јесте да се пред судским институцијама покаже и докаже да се медији у власништву Унитед Групе злоупотребљавају за нелојалне обрачуне са конкуренцијом. С тим у вези, Телеком Србија ће предузети сва даља правна средства у борби за правду - наоводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)