ЗНАЧАЈАН ДОГОВОР ВУЧИЋА И ОРБАНА: Србија ће у Мађарској ускладиштити 300 до 500 милиона кубика гаса

Танјуг

21. 05. 2022. у 16:05

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да је данас са мађарским премијером Виктором Орбаном договорио да Србија може да ускладишти 300 до 500 милиона кубика гаса у Мађарској.

ЗНАЧАЈАН ДОГОВОР ВУЧИЋА И ОРБАНА: Србија ће у Мађарској ускладиштити 300 до 500 милиона кубика гаса

Фото: Танјуг

- Важно је што нам премијер Мађарске омогућава да ускладиштимо између 300 и 500 милиона кубних метара гаса - рекао је Вучић за ТВ Пинк, објаснивши да би тиме осигурали снабдевање за најтежа три месеца чак и да неко исече линије снабдевања.


Председник је рекао и да ће Србија "наћи новац за све то, чак и унапред", иако то, каже, није лако.

Кад је реч о струји, Вучић каже да ће Србија куповати фјучерсе и форвардсе.

- Дакле, боље да купимо унапред, али да имамо то гарантовано и тражићемо договоре преко пријатељских земаља, да не могу да нам кажу да због више силе не могу да нам дају струју. Морамо о свему томе да бринемо како бисмо обезбедили наше грађане за зиму. Нису у питању само топли станови већ и да ли ћемо обезбедити струју за фабрике да би могле да раде. Верујем да ћемо у томе успети - навео је Вучић.
Најавио је да ће од понедељка кренути у обилазак свих великих инфраструктурних радова.

- Нисмо их зауставили, да видимо какво је стање са изградњом метроа у Београду, Моравским коридором, пожаревачким коридором - навео је Вучић.

Казао је да ускоро треба да крене потписивање и радови на првој деоници брзе пруге Ниш - Београд од Ðуниса до Сталаћа, као и да морају да почну преговори за обнову барске пруге од Ваљева до границе са Црном Гором.

Вучић је рекао да се гради и аутопут Рума - Шабац и да је мост код Шапца већ готово више од 73 одсто и да је почела градња првих 4,5 км аутопута од Шапца до Лознице.

"Морамо да убрзамо јер морамо да одржимо стопу раста и будемо међу првих пет земаља у Европи и ове године, јер то нам омогућава да чувамо напредак Србије и обезбеђујемо веће плате и пензије. Уверен сам да ћемо заједнички успети да победимо све недаће и изазове и осигурамо национални понос земље и економски просперитет", навео је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОСВОЈЕН СЕВЕРОДОЊЕЦК: Кадиров објавио снимак - народ поздравља борце, девојчица имала посебну поруку