ГОТОВ САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СБ: Србији све похвале - остварила раст БДП-а од 7,5 одсто

Тањуг

15. 04. 2022. у 13:30

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић разговарао је данас са делегацијом Светске банке коју је предводила регионална директорка за Западни Балкан, Европу и Централну Азију Линда ван Гелдер, која је похвалила значајан опоравак Србије након кризе изазване пандемијом и истакла да земља бележи високу стопу раста бруто друштвеног производа од 7,5 одсто у 2021. години.

ГОТОВ САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СБ: Србији све похвале - остварила раст БДП-а од 7,5 одсто

Фото Instagram printscreen

Вучић је изразио задовољство сарадњом са представницима Светске банке и њиховим доприносом развоју српске економије, истакавши да су позитивне оцене најкредибилнијих светских финансијских институција најбољи показатељ напретка који је Србија остварила у области економије, саопштила је прес-служба председника.

Вучић и представници Светске банке разговарали су о оквирима државне сарадње са Светском банком у наредних пет година, зајму за пројекат развоја локалне инфраструктуре и институционалног развоја, програму Европске уније „Зелени раст“, са посебним освртом на развој енергетског сектора у Србији, саопштио је МУП.

- Захваљујући успешној сарадњи са најзначајнијим светским финансијским институцијама, успели смо да обезбедимо и додатних 380 милиона долара од Развојне банке Немачке и Француске за пројекте у Србији - рекао је Вучић, додајући да је за наредних пет година договорена и реализација оквирног плана у висини од једне милијарде долара.

План обухвата пројекте развоја локалне инфраструктуре и институционалног развоја, енергетске ефикасности, модернизације здравственог, железничког и рударског сектора, као и зајам за развојну политику зеленог раста.

Вучић је истакао да очекује подршку Светске банке за унапређење енергетског сектора Србије кроз пројекат Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане у Србији (СУРЦЕ), чији је циљ повећање енергетске ефисканости у појединачним домаћинствима у целој земљи.

Гелдер је честитала Вучићу победу остварену на недавно одржаним изборима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

ЗВЕРСКИ ПРЕТУЧЕН: Трагична смрт нашег великог глумца - мислили да је Ром, нису га препознали! Он потом тражио да их не гоне кривично