ТОМАШЕВИЋ НОВИ ДИРЕКТОР ЕЛЕКТРОПРИВРЕДЕ: Влада Србије именовала првог човека српског енергетског гиганта

Е. Б. Т.

04. 03. 2022. у 06:55

НОВИ вршилац дужности директора "Електропривреде Србије" је Мирослав Томашевић. Влада Србије именовала га је на ту позицију на јучерашњој седници.

ТОМАШЕВИЋ НОВИ ДИРЕКТОР ЕЛЕКТРОПРИВРЕДЕ: Влада Србије именовала првог човека српског енергетског гиганта

Фото ЕПС промо

Томашевић је последњих неколико месеци обављао функцију извршног директора за производњу енергије у ЕПС-у. Како сазнајемо, он је на тој позицији постигао добре резултате, што га је и квалификовало да седне у фотељу првог човека "Електропривреде Србије". Осим његове, разматрале су се кандидатуре још неколико стручњака.

Томашевић је пре тога био један од директора производње у огранку "Костолац". Медији преносе да није ново лице у ЕПС-у. Био је један од девет кандидат на конкурсу за директора "Електропривреде Србије" 2017. године, а међу троје из тог јавног предузећа, поред Милорада Грчића и тадашње директоре "Електродистрибуције" у Новом Саду Биљане Комненић.

Претходни в. д. директора Милорад Грчић поднео је оставку 12. јануара након проблема и низа инцидената у електроенергетском систему. Колапс у ТЕНТ-у десио се 11. децембра, када је дошло до застоја у раду блокова. Било је потребно неколико дана да се стабилизује снабдевање.

Грчић је, због колапса, сменио четворицу директора ЕПС-а одговорних у ланцу производње угља и електричне енергије. Тада је објашњено да је у "Колубари" у вагоне утоварен угаљ лошијег квалитета, који се током транспорта натопио влажним снегом и замрзнуо, а такав није смео да буде употребљен у блоковима термоелектрана. Ове грешке довеле су до застоја у раду блокова и грејања Обреновца. Грчић је истакао да је одговорност за рад целог система на њему, као директору ЕПС-а, али и да непосредни руководиоци морају да сносе одговорност за недопустиве грешке у раду. Он се захвалио свим радницима који даноноћно раде на исправљању ових пропуста и подизању производње.

Након тога је било још неколико хаварија. Сумњало се да су намерно изазване, па су због тога Министарство унутрашњих послова и БИА покренули истрагу. У том периоду, после смене четворице руководилаца, на функцију извршног директора за производњу енергије у ЕПС-у постављен је Мирослав Томашевић.

СТАЛНЕ ТРЗАВИЦЕ

ПЕРИОД Грчићевог руковођења ЕПС-ом обележиле су сталне тензије на релацији овог јавног предузећа и Министарства енергетике. Он је о својој одлуци да поднесе оставку обавестио писмом председника Србије Александра Вучића и премијерку Ану Брнабић. У њему је за проблеме са енергетским системом у Србији оптужио министарку енергетике Зорану Михајловић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ЗАТО СЕ ПОВУКАО ИЗ ПОЗОРИШТА: Јовановић се већ пет година бори са болешћу и боловима, а покојном женином оцу ће испунити жељу

ЗАТО СЕ ПОВУКАО ИЗ ПОЗОРИШТА: Јовановић се већ пет година бори са болешћу и боловима, а покојном женином оцу ће испунити жељу

КАДА се глумац Драган Гаги Јовановић 2018. године повукао из позоришта због јаких болова у леђима услед дискус херније, није ни слутио да ће пауза трајати близу пет година.

06. 02. 2023. у 13:11

Коментари (0)

ИДИЛА У АУСТРИЈСКОМ СЕЛУ: Видите где су Ана и Швајни купили кућу - желе да васпитају децу у духу традиције (ВИДЕО)