НАША ХРАНА У ЕМИРАТИМА: "Новости" на изложби у Дубаију на којој учествују и фирме из Србије

Б. Царановић

15. 02. 2022. у 09:11

ТАРТУФИ са Фрушкегоре, мед из Сечња, пожешке малине, шабачки сиреви, али и смрзнуто поврће, зачини, сокови, мармеладе и најлепши плодови широм Србије. Све то усред Дубаија! Oво је заправо деo понуде којом се наша земља представља на престижном и највећем сајму хране и прехрамбених производа у Уједињеним Арапским Емиратима. Репортери "Вечерњих новости" обишли су јуче специјализовану изложбу хране "Галфуд" у Дубаију, која траје још три дана.

НАША ХРАНА У ЕМИРАТИМА: Новости на изложби у Дубаију на којој учествују и фирме из Србије

Фото Б. Ц.

Међу 4.000 излагача из 120 земаља који се представљају од 13. до 17. фебруара, своју понуду промовише 14 домаћих фирми. Оне су прошле селекцију Привредне коморе Србије и наредних дана имаће прилике да опипају тржиште Блиског истока, повежу се или пак прошире извозне територије и склопе нове послове.

Посебну пажњу због ексклузивности производа привукла је фирма из Београда која се бави намирницама од тартуфа. Најтраженији производ су им тартуфи у маслиновом уљу.

Своје производе високог квалитета промовише и мала породична млекара са Уба. Ружица (31) и Ненад Близањак (25), брат и сестра, надају се да ће се њихови млечни артикли појавити и у трговинским ланцима Дубаија.

- Први пут смо на овом сајму и надамо се добрим пословним везама и били би презадовољни да се вратимо кући са неколико склопљених уговора - каже нам Ружица.

Недалеко од њиховог штанда, смештена је и шабачка млекара која може да се похвали податком да од укупне понуде меких сирева на руском тржишту, они покривају четвртину. Извозе у 17 земаља, али овде су да направе нове пословне прилике.

ПКС и Развојна агенција Србије (РАС) пети пут организују учешће и промоцију српских компанија на овом значајном сајму хране и прехрамбене индустрије у читавом Голфском заливу.

На штандовима домаћих излагача нашло се више понуђача воћа и поврћа - свежег и прерађеног, смрзнутог, пасетризованог и конзервираног. Изузетно атрактиван за купце на Блиском истоку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДА ЈЕ ПУТИН ЖЕНА Стигао одговор из Кремља после Џонсонове изјаве