БОРАНИМА ЧИСТИЈИ ВАЗДУХ У ЈУЛУ: Завршава се модернизација топионице

Е.Б.Т.

14. 02. 2022. у 15:12

МОДЕРНИЗАЦИЈА топионице у Бору биће завршена у јулу што ће значити поштовање европских стандарда у заштити животне средине.

БОРАНИМА ЧИСТИЈИ ВАЗДУХ У ЈУЛУ: Завршава се модернизација топионице

Фото: Принтсцреен

"Зиђин" је једна од најважнијих стратешких компанија у нашој држави, чије се улагање у Србију мери стотинама милиона евра. Очекује се да ће бити још њихових инвестиција у Бору и Борском округу, а то није само питање развоја тог града, већ утиче на привредни раст целе Србије.

Ово је данас изјавила министарка енергетике Зорана Михајловић после разговора са председником и извршним директором "Зиђин Мајниниг групе", Зоу Лајчангом.

- "Зиђин" ће у будућности у складу са свим прописима и стандардима направити најбољи развој и пословање у области безбедности и екологије, као и у другим пословима - рекао је Лајчанг. - Истовремено даћемо велики допринос развоју економије Србије и локалном запошљавању. Две компаније имаће висок стандард, и добро пословање у Србији.

Он је истакао да Зиђин од доласка у Србију осећа дубоку подршку из Владе, као и челично пријатељство између две земље. Министарка је подсетила је да је сарадња са "Зиђином" обележена и прошлогодишњим отварањем рудника Чукару Пеки чиме ће Србија постати друга земља у Европи по производњи бакра и злата.

- То су критичне минералне сировине у свету, без којих нема "зелене агенде", соларних електрана, ветроелектрана, саобраћаја нити електричних аутомобила постале кључне - казала је Михајловићева. - Србија је једна од земаља која располаже тим критичним минералним сировинама. С друге стране јасан је захтев Владе и председника да увек и свуда морамо да водимо рачуна о заштити животне средине, и да поштујемо стандарде на које смо се обавезали - а то су стандарди чисте и здраве животне средине.

У кинеској делегацији, осим Лајчанга, за кога је речено да је први пут у Србији, били су и директори "Зиђин копера" и "Зиђин мајнинга", а разговорима је присуствовао и градоначелник Бора Александар Миликић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори