НЕМА ВИШЕ ВАРАЊА НА ТЕХНИЧКОМ! Ево какве цене ће се примењивати, Влада Србије донела одлуку

Танјуг

04. 02. 2022. у 16:02

ВЛАДА је данас усвојила одлуку о одређивању најниже и највише цене техничког прегледа возила и она ће за путничка возила бити у распону од 3.070 динара до 6.020 динара са ПДВ-ом.

НЕМА ВИШЕ ВАРАЊА НА ТЕХНИЧКОМ! Ево какве цене ће се примењивати, Влада Србије донела одлуку

Фото Д. Миловановић

Влада је на седници донела Одлуку о одређивању цене техничког прегледа возила којом се одређује најнижа и највиша цена редовног годишњег техничког прегледа, као и највиша цена ванредног и контролног техничког прегледа, саопштио је МУП.

Основни разлог за доношење ове одлуке је ступање на снагу Закона о изменама и допунама Закона о безбедности саобраћаја на путевима.

Одлука о одређивању цене техничких прегледа је важан део сета прописа којим ће се спречити злоупотребе у области од изузетног значаја за безбедност саобраћаја на путевима.

Тако, најнижа цена са ПДВ-ом за путничка возила за ту услугу износи 3.070 динара, а највиша 6.020 динара, наведено је у саопштењу.

За мотоцикле, мопеде и тракторе цена техничког прегледа са ПДВ-ом износиће од 2.120 до 4.120 динара, а за аутобусе, тешка теретна и прикључна возила од 6.020 до 11.920 динара, а кад се технички преглед за теретна и прикључна возила врши на полигону највиша цена може бити увећана за додатних 2.000 динара.

БОНУС ВИДЕО: РИЗНИЦА СРПСКЕ КУЛТУРЕ И ДУХОВНОСТИ: Манастир Хиландар чува идентитет нашег народа

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПЛЕМИЋКО ПОРЕКЛО Ово је право презиме Ирфана Менсура - моћан разлог зашто га је променио: Родитељима није сметало