МИНИСТАР МАЛИ ПОДСЕЋА: Још три дана за пријављивање за субвенције за прелазак на нову фискализацију

Новости онлајн

28. 01. 2022. у 13:06

МИНИСТАР Синиша Мали подсетио је данас пореске обвезнике да је крајњи рок за пријављивање за субвенције за прелазак на нову фискализацију 31. јануар.

МИНИСТАР МАЛИ ПОДСЕЋА: Још три дана за пријављивање за субвенције за прелазак на нову фискализацију

Фото: Инстаграм

Остало је још три дана да се обвезници фискализације пријаве за субвенције за нове фискалне уређаје, који су им потребни како би могли да пређу на е-фискализацију. То можете да учините и током предстојећег викенда.


- Претходно је потребно пријавити локације пословног простора и пословних просторија, путем портала @пореска_управа еПорези. Локације је до сада пријавило скоро 125.000 обвезника, а за субвенције се пријавило 115.000 обвезника.

- Такође, потребно је да путем сервиса за фискализацију, ауторизоване особе траже израду безбедносних елемената за одређени ПИБ и одређени пословни простор који су пријавили. Важно је да обвезник наручи безбедносни елемент када је спреман за ефискализацију, односно када зна који фискални уређај ће користити.

- Када је реч о фискалним уређајима, Пореска управа је до сада одобрила преко 100 елемената електронског фискалног уређаја, а на адреси пурс.гов.рс налази списак елемената и произвођача, како би се обвезници одлучили који фискални уређај ће користити.

- Позивамо вас да у што краћем року испуните обавезе које су прописане Законом о фискализацији, како бисте на што бржи и једноставнији начин прешли на нови модел е-фискализације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ШТА СЕ ТО ЗБИВА У ЛИСИЧАНСКУ? Наређено повлачење комплетне војске или се покушаји опсаде настављају?