САД И КРИВИЧНА ПРОТИВ ГРЧИЋА :Министарство енергетике о бившем директору ЕПС

С. Б.

27. 01. 2022. у 19:19

МИНИСТАРСТВО енергетике поднело је пријаву против бившег директора "Електропривреде Србије" Милорада Грчића. Министарка Зорана Михајловић је поручила да и остали који су водили ову компанију - треба да траже други посао.

САД И КРИВИЧНА ПРОТИВ ГРЧИЋА :Министарство енергетике о бившем директору ЕПС

Милорад Грчић, Фото Танјуг

Према њеним речима, ти људи морају да положе рачуне јер је реч о националном и државном интересу. Они су, истакла је, обмањивали државу и говорили како су спремни за зиму, а са првим снегом је дошло до колапса.

- Људи који су водили систем морају да се склоне и траже неки други посао - рекла је у четвртак Зорана Михајловић. - Министарство је поднело пријаве, не само за бившег директора ЕПС, него и за још неке људе. Даље је то на иституцијама. Мислим да ће морати да се поставе ствари на своје место. Ми смо померањем овог директора дали могућуност ЕПС да се струка врати на своје место и надам се да ћемо ускоро добити новог директора.

На питање да ли је кандидат за то место Мирослав Томашевић, актуелни извршни директор за производњу енергије, Михајловићева је казала да је он сјајан инжењер који је све време био са Министарством када се десио колапс у децембру.

- Много нам је помогао, то је човек који има ауторитет инжењера и зна свој посао - истакла је Зорана Михајловић. - Сада постоји радна група у којој су и стручњаци ЕПС и факултета, која анализира шта треба да се уради у наредних шест месеци до годину дана како би се стабилизовао електроенергетски систем. Треба отворити нова поља за угаљ, повећати производњу јаловине, набавити нову опрему и друго.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

СРБИЈА ИМА НЕКОЛИКО ОПЦИЈА: Какав може бити исход преговора Вучића и Путина? (ВИДЕО)