МИНИСТАР МАЛИ ОБЈАВИО ВАЖНЕ ВЕСТИ: Стигла нова потврда наших одличних економских резултата - Србија најбоља од свих земаља Источне Европе!

Новости онлајн

27. 01. 2022. у 17:15

МИНИСТАР финансија Синиша Мали на свом Инстаграм налогу објавио је важне вести за нашу земљу, а које се тичу прогнозе нашег привредног раста за 2022. годину.

МИНИСТАР МАЛИ ОБЈАВИО ВАЖНЕ ВЕСТИ: Стигла нова потврда наших одличних економских резултата - Србија најбоља од свих земаља Источне Европе!

Фото: Принтсцреен/РТС

Наиме, иза ове прогнозе стоји Бечки институт за међународне економске студије.

- Још једна потврда наших одличних економских резултата!🇷🇸 Бечки институт за међународне економске студије повећао је прогнозу нашег привредног раста за 2022. годину на 4,9%, чиме је Србија најбоља од свих земаља Источне Европе, које су биле део ове анализе, а заједно са Пољском која има исти пројектовани привредни раст. Поносни смо на наше резултате и на то како смо се изборили са кризом изазваном пандемијом корона вируса, а с обзиром на то да је Србија кумулативно, за последње две године, имала највећи привредни раст у Европи, не рачунајући Ирску која је седиште највећих мултинационалних компанија на свету, па је у том смислу неупоредива са остатком континента - написао је министар Мали на свом Инстаграм налогу. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МАКРОН МОЛИО ПУТИНА: Напет телефонски разговор четири дана пре рата: Зеленски вас лаже, људе су спаљивали