БЕСПОВРАТНИХ 600 МИЛИОНА ДИНАРА: Конкурси Министарства привреде

С. Б.

25. 01. 2022. у 15:46

МИНИСТАРТСВО привреде расписало је три јавна позива, па ће предузеће моћи да конкуришу за део од укупно 600 милиона динара бесповратних средстава.

БЕСПОВРАТНИХ 600 МИЛИОНА ДИНАРА: Конкурси Министарства привреде

ФОТО Depositphotos

Новац је намењен подстицању предузетништва кроз - развојне пројекте, започињање пословања и подршку женама предузетницама и младим. Сва три програма реализују се као комбинација бесповратних средстава и повољних кредита Фонда за развој, тако да ће укупна вредност подржаних пројеката бити вишеструко већа. Јавни позиви за наведене програме подршке оглашени су 24.01.2022. године и биће отворени до утрошка средстава.

У оквиру Програма подстицања предузетништва кроз развојне пројекте у 2022. години Министарство је определило 350 милиона динара бесповратних средстава. За почетнике у пословању Министарство је обезбедило 150 милиона динара бесповратних средстава. Програм за подршку женама предузетницама и младим предузетницима који су почетници у пословању се спроводи у 2022. години, након успешног пилот програма у 2021. години. Кроз програм је опредељено 100 милиона динара бесповратних средстава, намера је да се пружи подршка у пословању женама и младим до 35 година старости, који представљају посебно осетљиву циљну групу предузетника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

РОМАНТИКА НА НЕШТО МОДЕРНИЈИ НАЧИН: Хотел намењен само старијима од 16 година који знају добро да се забаве