МИНИСТАР МАЛИ: За једнократну новчану помоћ од 100 евра до сада пријављено 968.000 младих

Novosti online

25. 01. 2022. у 10:04

МИНИСТАР финансија Владе Републике Србије Синиша Мали истакао је да се за новчану помоћ од 100 евра за младе од 16 до 29 година пријавило чак 968.000 младих.

МИНИСТАР МАЛИ: За једнократну новчану помоћ од 100 евра до сада пријављено 968.000 младих

Фото: Принтскрин

Мали је рекао да према званичним бројкама, малтене сви, који су стекли услове, су се пријавили за ову врсту државне помоћи.

Министар је навео да је циљ државе био да створи лепу и позитивну атмосферу, као и ширење оптимизма међу младима.

- То је доказ колико је држава стабилна. Неки ће да уложе у образовање, неки ће да изведу девојку, баку деку, да купе ципеле жени. Многи су рекли спортску опрему, један дечко је рекао планинарску опрему и слично... - истакао је Мали.

Мали је додао да је ово доказ колико држава брине о младима.

- То је за многе можда први новац који су неки добили - напоменуо је Мали.

Мали је додао да сав тај новац опет иде у српску економију, што је, како објашњава апсолутно оправдана економска мера.

- Подсетићу, у петак смо исплатили 10.000 динара здравственим радницима. Ту су две пуне године њихове борбе са короном. И подсећамо да ћемо 10. фебруара исплатити 20.000 пензионерима и здравственим радницима - рекао је Мали.

Мали је рекао да држава помаже грађане већ две године, а прва исплата била је 100 евра за грађане, након чега су уследиле бројне помоћи за све грађане Србије, као и за Србе на Косову и Метохији.

- 8.7 милијарди евра је уложено у помоћ привреде, као и свим грађанима - рекао је Мали.

Мали је додао да је за две године Србија економски напредовала више него неке веће земље, чиме је добила статус прве земље у Европи по стопи раста.

- Ја говорим о бројевима као министар, али у суштини економске политике је обичан човек, са свим проблемима, страховима... Ми смо хтели да помогнемо, подржимо. Слушали смо шта говоре људи, шта је проблем - нагласио је Мали.

Говорећи о подршци родитељима, Мали је навео да ће поред новчаних средстава, родитељима помоћи и при куповини станова.

- Ради се о озбиљној економској полицији, подршци младима, јер без њих нема будућности Србије. Ми показујемо спремност, пре свега - рекао је Мали.

Фискализација

Говорећи о акцији прикупљања фискалних рачуна, Мали је навео да ће засигурно, таквих акција бити још више, са доста бројних награда.

Мали је такође позвао све оне који желе да се пријаве за субвенцију ради добијања фискалних уређаја, то ураде што пре. Мали је додао да ће нови систем фискализације бити примењен од 30 априла.

- Грађани морају да схвате колико је важно да узимамо фискалне рачуне - рекао је Мали.

Мали је навео да ће укупан раст пензија бити 11,3 одсто.

- Нама је циљ да до 2025. године има 900 евра просечну плату, и 420 - 430 евра да буде просечна пензија - рекао је Мали.

Атентат на Вучића

Мали је навео да се ради о озбиљној претњи коју никако не треба занемарити.

- Имамо кредибилне информације, имамо и име и презиме човека који је то требао да изврши. Умешаност тајних служби, неких обавештајних организација у региону, ту је превише детаља које смо добили од Еуропола - рекао је Мали.

Мали је рекао да је проблем што никоме јака и стабилна Србија не одговара.

- Ја сам сигуран да ће наше службе реаговати на прави начин и да ће се то зауставити. Нико се не игра са овим, ово су озбиљне претње по будућност Србије - закључио је Мали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОТВОРЕНИМ ДЕКОЛТЕОМ НА БАЈДЕНА: Да ли је Милова жена претерала? (ФОТО)