МОМИРОВИЋ: Завршна фаза пројектовања брзе саобраћајнице од Сомбора до Кикинде

Novosti online

24. 01. 2022. у 13:33

МИНИСТАР грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић данас је са председником општине Нови Бечеј Сашом Максимовићем присуствовао почетку радова на изградњи више од 47 километара нове канализационе мреже у овој општини, са два постројења за пречишћавање отпадних вода.

МОМИРОВИЋ: Завршна фаза пројектовања брзе саобраћајнице од Сомбора до Кикинде

Фото: Министарство грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре

- Реализацијом овог пројекта решићемо једно озбиљно питање у овој општини, и то није једини пројекат који Влада Републике Србије овде инвестира - изјавио је министар Момировић. Он је нагласио да се још један важан пројекат за овај део Србије налази пред реализацијом.  

- У завршној смо фази пројектовања брзе саобраћајнице од Сомбора до Кикинде. Максимално смо посвећени том пројекту и та два велика града у Војводини морамо да спојимо са Коридором 10, као и све локалне самоуправе на траси од Новог Бечеја, Бечеја, Куле. Некако су ти градови и те локалне самоуправе каскале са инвестицијама, са отварањем нових фирми и фабрика, а предуслов за то су нови и квалитетни путеви. Очекујемо да ћемо у наредних пар месеци кренути са изградњом те саобраћајнице и да ћемо у наредне четири године повезати Сомбор и Кикинду најквалитетнијом путном инфраструктуром која ће бити на нивоу највиших европских стандарда - рекао је министар Момировић. 

У општини Нови Бечеј у оквиру пројекта Чиста Србија биће изграђено 47.580,28 метара канализације мреже и два постројења (Нови Бечеј и Ново Милошево) за прераду отпадних вода која ће обухватити 17.000 становника. 

Председник општине Нови Бечеј Саша Максимовић захвалио се министру Момировићу и Влади Србије и рекао да ће се изградњом канализационе мреже решити вишедеценијски проблем у овој општини.

БОНУС ВИДЕО - ПАЛМА У АМЕРИЦИ: Не треба ми министарска функција да радим у интересу Србије

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СВЕ О СЛОБОДНИМ ПАРЦЕЛАМА НА ЈЕДНОМ МЕСТУ: Регистар инвестиционих локација налази се на сајту Републичког геодетског завода