ВУЧИЋ: Од 15. марта брзи воз за све грађане до Новог Сада

Novosti online

22. 01. 2022. у 21:21

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић најавио је да ће брзи воз, из кога је вечерас емитован његов интервју за ТВ Пинк , већ за месец или месец и по дана бити на брзој прузи од Београда до Новог Сада, као и да ће бити доступан свим грађанима од 15. марта.

ВУЧИЋ: Од 15. марта брзи воз за све грађане до Новог Сада

Фото: Принтсцреен/Пинк

Вучић у новом возу, који је Србија купила од компаније Штадлер, истакао да је то диван воз, даблдекер и да је јуче воз за тестирање пруге Немачких железница постигао брзину од 200 километара на сат.

- Нема лепшег места за обраћање од овог воза који смо купили од Швајцараца. Дивно изгледа - рекао је Вучић у обраћању грађанима Србије.

Председник је рекао да му је дошло да заплаче од среће, али да се, ипак, суздржао да не би неко рекао да је полудео, али да то показује колико Србија брзо напредује.

Вучић је поразговарао са машиновођом, који му је рекао да када је почео да ради није ни сањао да ће возити брзо воз у Србији.

Све најбоје вама и породици и да дуго возите овакве возове, поручио је председник Александар Вучић машиновођи.

- Ја сам у војску ишао возом, и на утакмице сам стално ишао возом, нисмо имали новца тада, па се мало шверцујете, па купите карту до Винковаца, а за даље немате.. . Људи су тад волели возове, од тада нигде нисам ишао возом, само једном до НС. Верујем од 15. марта да ће моћи сви да се возе, да уштеде новац, јефтиније ће бити него аутом, а дивно изгледа, то смо успели да ураидмо заједно у претходним годинама - навео је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

СРБИЈА ИМА НЕКОЛИКО ОПЦИЈА: Какав може бити исход преговора Вучића и Путина? (ВИДЕО)