ДРАГАН ШОЛАК ПРИЗНАО ПОРАЗ Фајненшел тајмс о куповини права на утакмице Премијер лиге - Пун погодак Телекома Србија!

Новости онлајн

22. 01. 2022. у 15:39

ТЕЛЕКОМ Србија је направио пун погодак куповином права на ТВ преносе енглеске Премијер лиге, закључује се у опширном тексту угледног Фајненшел тајмса о борбама на српском медијском тржишту око емитовања утакмица најпопуларније фудбалске лиге на свету и осталих спортских садржаја.

ДРАГАН ШОЛАК ПРИЗНАО ПОРАЗ Фајненшел тајмс о куповини права на утакмице Премијер лиге - Пун погодак Телекома Србија!

Фото промо

- С обзиром на то да јако мало домаћинстава у Србији користи услуге више кабловских оператера, очекивано је да ће се због фудбала сада многи пребацити на Телеком - констатује ФТ.

То је чак у изјави за овај британски лист потврдио Драган Шолак, први човек главне Телекомове конкуренције Јунајтед групе, која је прошле године изгубила права на преносе Премијер лиге.

- Од ове године Телеком Србија ће на својим каналима имати практично целокупан фудбал и остале најатрактивније спортске садржаје. Захваљући томе биће у прилици да Јунајтед групи узму значајан број претплатника - признао је Шолак свој пословни пораз.

Ово је, заиста, чињеница. Арена спорт канали у власништву српског Телекома већ сада ексклузивно емитују утакмице шпанске Примере, италијанске Серије А, француске Лиге 1, португалске Прве лиге, плус на све то америчку кошаркашку НБА лигу, а када на све то од краја лета ове године крену са емитовањем утакмица Премијер лиге биће то печат на апсолутну доминацију. И не само у Србији већ у целом региону бивше Југославије. 

У вези са овим пословима, из Телекома је речено да “све финансира из својих финансијских ресурса и капацитета”, а да ће шестогодишњи уговор за Премијер лигу имати “свеукупан позитиван финансијски ефекат у износу већем од милијарду евра”.

Како преноси ФТ, из Телекома Србија поручују и да је за Премијер лигу “плаћено тачно онолико колико је било потребно с обзиром на изузетно конкурентно пословно окружење”.

Извор ФТ: Телеком платио колико кошта!

У изјави за Фајненшел тајмс, извор близак Премијер лиги изјавио је да је у борби за ексклузивна права на ТВ преносе “Телеком Србија победио у конкурентном процесу, а да је вредност неких права значајно порасла претходних година”.

На тржишту Велике Британије, Скај, БТ и Амазон плаћају укупно астрономских 5 милијарди фунти, док се вредност ексклузивних права за тржиште САД скоро утростручила па сада уговор на шест година износи 2,7 милијарди долара! 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОГУБНЕ ТЕЖЊЕ: Џонсон тера Путина са Балкана