НОВИ РЕКОРД НА СРПСКОЈ ПРУЗИ: Воз достигао брзину од 201,5 км на сат

Танјуг

22. 01. 2022. у 13:31

ВОЗ са мерним колима Немачких железница за тестирање брзе пруге од Београда до Новог Сада, достигао је брзину од 201,5 километара на сат, речено је Танјугу у Инфраструктури железнице Србије.

НОВИ РЕКОРД НА СРПСКОЈ ПРУЗИ: Воз достигао брзину од 201,5 км на сат

Фото: Новости

Воз је ту брзину достигао у петак у поподневним часовима, како кажу, без икаквих тешкоћа у функционисању и саобраћају.


Први пут брзина од 200 километара на сат остварена је приликом саобраћаја воза за тестирање на деоници брзе пруге између Старе Пазове и Нове Пазове.

Том приликом брзиномер у специјалној локомотиви која је за потребе тестирања брзе пруге у Србији стигла из Немачке забележио је максималну брзину од 201,5 километара на сат.

Тестирање се одвија према утврђеној динамици и биће настављено и нарендих дана.

Воз Немачких железница свакодневно обавља већи број вожњи на првој српској брзој прузи.

У главној железничкој станици Београд Центар у Прокопу, у функцији је нова Телекоманда за саобраћај возова великих брзина, односно Диспечерски командни центар, у коме стручне службе Инфраструктуре железница Србије и извођача радова непрекидно прате функционисање саобраћаја на брзој прузи и тестирања која се обављају, кажу за Танјугу у српским железницама.

Динамичка тестирања на прузи за брзину до 200 км на сат од Београда до Новог Сада почела је 17. јануара, а дан касније стигла су и специјална мерна кола компаније Немачких железница "Деутсће Бахн Сyстемтећник", која је ангажована за реализацију овог посла.

Тестирање брзе пруге обавља се фазно и по деоницама дуж целе брзе пруге Београд - Нови Сад, а планирано је да ова фаза испитивања траје до 4. фебруара 2022. године.

Тестирања се обављају свакодневно у периоду од 7.00 до 17.00 сати односно у видном делу дана и у условима потпуне обуставе железничког саобраћаја на прузи Београд - Стара Пазова - Нови Сад.


БОНУС ВИДЕО: SIMULATOR VOŽNjE NOVOM BRZOM PRUGOM: Pogledajte kako će juriti voz od Beograda do Novo Sada

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

У БЕЛЕКУ, У ХЛАДУ БОРОВЕ ШУМЕ: Величанствени хотел из ланца познатог по одличној услузи, квалитету и богатим садржајима