СИНИША МАЛИ: Још 10 дана пријаве за субвенције за е-фискализацију

Танјуг

21. 01. 2022. у 15:01

МИНИСТАР финансија Синиша Мали позвао је обвезнике да се у наредних 10 дана пријаве за субвенције за увођење нових фискалних каса, с обзиром на то да рок за пријаву истиче 31. јануара, а оне који су их набавили да не чекају с њиховим инсталирањем.

СИНИША МАЛИ: Још 10 дана пријаве за субвенције за е-фискализацију

Фото: Танјуг

Министар Мали, који је присуствовао представљању нових фискалних уређаја који су доступни на тржишту за прелазак на нови модел е-фискализације, рекао је да је имао конструктиван састанак са произвођачима фискалних уређаја и софтвера за њих.

- Изузетно сам задовољан чиме су наша памет и индустрија изашли, имамо 109 софтверских и хардверских решења - рекао је министар.

Такође, позвао је обвезнике да се пријаве што пре, јер је свега 10 дана остало до истека рока за субвенције од 100 евра за фискалну касу и 100 евра за свако продајно место.

- Сада има 104.000 пријављених обвезника, исплаћено је 84.000 субвенција. Још 10 дана је остало до истека рока за пријављивање за ту врсту помоћи, нећемо га продужавати - истакао је Мали.

Подсетио је такође да је крај априла крајњи рок за фискализацију и обратио се и онима који су већ набавили нове уређаје.

- Велики број их је купио нове уређаје, а нису их прикључили. Молим вас да то урадите што пре, јер ови људи неће имати довољно екипа да то у року ставе у функцију и прикључе до краја априла - упозорио је министар Мали.

Подсетио је да су користи од фискализације велике, зато што нова технолошка решења омогућавају ефикаснију борбу против сиве економије и нелојалне конкуренције.

Министар Мали је најавио да ће до краја ове године Министарство организовати наградне игре за грађане са новим фискалним рачунима који имају QR код.

БОНУС ВИДЕО:

НЕ МОГУ ВИШЕ: Потресна исповест баке Нишлије који је покушао да се убије због немаштине

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ДА ОДУШЕВИТЕ СВОЈЕ НАЈМЛАЂЕ: Нема бољег избора од овог хотела у Бодруму, а ништа мање се ни ви нећете одушевити