НОВИ ПРОИЗВОДНИ КАПАЦИТЕТИ: Влада Србија откупила још земљишта за проширење Научно технолошког парка у Чачку

В. И.

20. 01. 2022. у 17:06

ВЛАДА Србије откупила је преостала 94 ара у комплексу некадашњег предузећа “Цер“, где ће се градити нови капацитети Научно технолошког парка (НТП) у Чачку.

НОВИ ПРОИЗВОДНИ КАПАЦИТЕТИ: Влада Србија откупила још земљишта за проширење Научно технолошког парка у Чачку

Фото: В. И.

У новом простору НТП-а, по речима директора Мирка Пешића, током године почеће изградња нових производних и просторних капацитета, канцеларија и заједничких просторија.

– Ради се о грађевинској парцели површине 94 ара. Тај простор је делимично инфраструктурно опремљен, мада предстоји његово уређење, пројектовање и прва фаза изградње нових капацитета. Надам се да ћемо у првој половини године кренути са пројектовањем, а већ у другој половини кренути са уређењем простора, проширење паркинг простора, а одмах потом и са изградњом – рекао је Пешић.

Он истиче да се НТП, који је крајем прошле године обележио десетогодишњицу постојања, од 2011. године константно развија и проширује буџетске и производне капацитете. Током протекле деценије постао је једна од водећих институција у области иновативних делатности.

Пешић наводи да је попуњеност просторија стартап и иновативним компанијама 95 процената.

- Постали смо организација која је место повезивања науке и привреде, место за развој иновативних делатности у региону Централне и Западне Србије. Тренутно у комплексу НТП-а Чачак ради 21 компанија у поном чланству и 15 виртуелних компанија, као и неколико стартап тимова који се развијају уз нашу менторску подршку – закључио је Пешић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МАЛИ СУТРА У БУДИМПЕШТИ: Министар са Сијартом о унапређењу економске сарадње Србије и Мађарске