ЗЛАТИБОРЦИ ИСПЛАТИЛИ ГОНДОЛУ: Профит од нових вожњи за будуће инвестиције

Н. Јанковић

19. 01. 2022. у 21:11

ЗЛАТИБОРСКА „Голд гондола“, подухват века у области туризма на Златибору, исплаћена је у потпуности и убудуће ће сав приход од ове инвестиције бити усмераван на нове пројекте.

ЗЛАТИБОРЦИ ИСПЛАТИЛИ ГОНДОЛУ: Профит од нових вожњи за будуће инвестиције

Н.Јанковић

Изградњу најдуже панорамске гондоле на свету, а која путнике превози од центра планине до врха Торник, финансирала је самостално Општина Чајетина, узевши кредит за овај посао.

Изградња гондоле коштала је више од 13 милиона евра, у 54 кабине превози 600 путника по часу. Пројектом је предвиђено додавање још 20 кабина, очекује се да ће и ово проширење капацитета ускоро догодити.

- „Голд гондолом“ се до сада превезло више од 250.000 посетилаца Златибора. На крају прошле године исплатили смо последњу рату кредита, па ће од сада целокупан профит бити усмераван у нове инвестиције на Златибору и у целој општини - нагласио је Милан Стаматовић, председник Општине Чајетина.

У наредном периоду биће набављено 20 нових кабина за гондолу, завршиће се посао наткривања механичког постројења на крајњој станици, а преостало је да се заврше радови на управној згради.

„Голд Гондола“ је почела са радом у јануару 2021. године и од тада представља најзначајнији извор прихода на најпосећенијој српској планини.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕЂУ МЕМШЕ И САКАЛЕ, ИЗМЕЂУ КЛАСИКЕ И МОДЕРНОГ: Добро познати ланац који гарантује угодан одмор и добру услугу