ПРИЈАВЉИВАЊЕ МЛАДИХ ЗА 100 ЕВРА: Колико 100 евра износи у динарима и када креће исплата

Novosti online

17. 01. 2022. у 12:44

ПРИЈАВЉИВАЊЕ грађана, старости од 16 до 29 година, за добијање државне помоћи у износу од 100 евра, како је и било најављено, почело је 15 јануара.

ПРИЈАВЉИВАЊЕ МЛАДИХ ЗА 100 ЕВРА: Колико 100 евра износи у динарима и када креће исплата

Фото: Профимедиа/Илустрација

Све до 30. јануара млади се за ову новчану помоћ могу пријавити на порталу Управе за трезор, на адреси идп.трезор.гов.рс.

Право на новац имају сви који имају од навршених 16 до навршених 29 година. Они морају бити држављани Србије, потребно је да имају и пребивалиште у Србији, као и важећу личну карту.

100 евра у динарима

Млади од 16 од 29 година на рачун ће по пријави добити тачно 11.758 динара, а исплата ће кренути 1. фебруара и трајаће до 3. у месецу.

Како се пријавити за 100 евра од државе

Процес пријављивања је једноставан. За разлику од прошле године када је за 30 евра помоћи била могућа телефонска пријава, сада ће до новца бити могуће доћи само електронском пријавом и то у три корака.

Уласком на сајт Управе за трезор потребно је кликнути на поље "Подношење пријаве" и ту је потребно унети следеће податке: ЈМБГ, број личне карте и назив банке у којој имате отворен рачун.

Они који немају отворен рачун у банци, све што треба да ураде је да у падајућем менију кликну на жељену банку у којој ће им аутоматски бити отворен наменски рачун.

По уношењу информација имате могућност и да проверите податке које сте унели, а по започињању исплате у сваком моменту можете проверити и статус своје пријаве.

Уколико је "болдирано" да је налог послат на плаћање, треба и да очекујете новац.

Подсетимо, министар финансија Синиша Мали објавио је да се за новчану помоћ за свега два дана пријавило 750.000 младих.

- Другог дана пријаве имамо укупно 750.000 пријављених за новчану помоћ младима од 100 евра - написао је Мали на Инстаграму.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

У БЕЛЕКУ, У ХЛАДУ БОРОВЕ ШУМЕ: Величанствени хотел из ланца познатог по одличној услузи, квалитету и богатим садржајима