ОТВАРАЊЕ ДЕОНИЦЕ ОД ПРЕЉИНЕ ТЕК 10. ФЕБРУАРА: "Путеви Србије" објашњавају да треба средити банкине, заменити асфалт и решити одводњавање

С. Булатовић

30. 12. 2021. у 10:00

САОБРАЋАЈНЕ гужве и чекање на наплатној станици пре Чачка неће заобићи грађане који уочи празника крену јужније од Рудника.

ОТВАРАЊЕ ДЕОНИЦЕ ОД ПРЕЉИНЕ ТЕК 10. ФЕБРУАРА: Путеви Србије објашњавају да треба средити банкине, заменити асфалт и решити одводњавање

Фото Танјуг

Како сад ствари стоје, бржи проток ће осетити они који на пут крену уочи Сретења. Нова деоница ауто-пута "Милош Велики", од Прељине до Паковраћа, неће прорадити у овој години. Отварање је, и поред најава, померено за - 10. фебруар. Инвеститор, "Путеви Србије", објашњава да је разлог - безбедност у саобраћају.

Министар инфраструктуре Томислав Момировић, обилазећи недавно ово градилиште, поручио је да присуствује самој завршници радова. Истакао је тада да "ни лоши временски услови нису омели раднике да даноноћно завршавају радове на тој деоници, а како би грађанима до Нове године било омогућено да заобиђу гужве на Прељини". План се, међутим, изјаловио.

- Пуштање у саобраћај деонице ауто-пута Е - 763, од Прељине до Паковраћа одлаже до 10. фебруара због безбедности у саобраћају - одговарају у "Путевима Србије". - Неопходно је додатно време да би се средиле банкине, заменио асфалт на одређеним деловима, у потпуности средило одводњавање, како због редовног одржавања, тако и због очекиваних падавина у зимском периоду. Такође, потребно је да се уклони привремена наплатна станица у Прељини, како би цео потез од овог места до Паковраћа био у потпуности у функцији.

Фото Танјуг

Прецизније речено, не уклања се читава наплатна станица, већ њен привремени део.

- Део наплатне рампе који је био за издавање картица, док остаје бочна наплатна рампа за излазак са ауто-пута за Прељину - појашњавају у "Путевима Србије".

Ауто-пут до Паковраћа значајно ће растеретити саобраћај кроз Чачак. Тренутно се у сезони, било летњој, било зимској, чека дуго и на наплатној рампи, али и на обилазници око града. Читава деоница до Пожеге знатно ће скратити путовање. Од Пожеге до Чачка, уместо сат и дуже, путоваће се свега 20 минута.

ДО ПОЖЕГЕ ДОГОДИНЕ

ИЗГРАДЊА деонице Прељина - Пожега дуга је непун 31 километар. Изградња је почела је у мају 2019. године. Вредност радова је 450 милиона евра, а изградња је поверена кинеској компанији CCCC. Рок за ову деоницу је половина наредне године. На ауто-путу Прељина - Пожега биће три тунела, 32 моста, 11 надвожњака и три петље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

400 ЕВРА ЗА ЈЕДНУ ПОРЦИЈУ И ДВА ПИЋА!? Пару пресео медени месец у Грчкој - у ресторану их ојадили, огласио се и власник