ВУЧИЋ: Процена је да 2022. годину завршавамо са стопом раста од +7,5

Novosti online

29. 12. 2021. у 18:25

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић саопштио је данас на годишњој конференцији за медије да је после Ирске, која има велики број мултинационалних компанија, Србија у последње две године земља са највећом стопом раста у Европи.

ВУЧИЋ: Процена је да 2022. годину завршавамо са стопом раста од +7,5

Фото: И. Маринковић

- Такав плус нико неће имати, и то је велики успех грађана Србије, и ја њима хоћу да честитам. Хоћу да покажем да можемо да побеђујемо не само у спорту, већ смо уједињени успели да направимо, у претходне две године, највећу стопу раста. Ми овакву стопу раста нисмо имали ниједанпут од 2002, од када се мери званично. Очекујемо да наш БДП за ову годину буде 53 милијарде, а пре 7 година смо имали 33 милијарде евра. По томе видите колико је Србија напредовала. Следеће године очекујем 58 милијарди евра - истиче председник.

Стопа јавног дуга је испод нивоа који смо очекивали, захваљујући и уштедама, тврди председник.

- Наша је процена да 2022. годину завршавамо са стопом раста од +7,5. Пољопривреда нас је због суше коштала веће стопе раста. Индустрија износи 6.5, грађевинарство 16.5 - објаснио је председник.

Ове године је отворено потпуно нових 18 фабрика, док је положено 6 темеља за нове фабрике ове године.

- Ми смо највећи раст имали у рударству, и то је пре свега захваљујући ЗиЂину, то су импресивни бројеви. Важно је да смо приватизовали Петрохемију после година мучења, чиме су обезбеђени радници

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је данас да се он не бори ни за Владимира Путина, ни за Џозефа Бајдена, већ за грађане Србије и државу Србију, и да га не интересује шта имају да му поруче страни лидери, већ да гледа да у овим тренуцима Србија не буде на њиховом удару.

28. 09. 2022. у 13:20

Коментари (0)

КИША ЈЕ ПАДАЛА НА КРСТОВДАН: Шта то значи по народним веровањима